Home
Afwikkeling kaarten Het Concertgebouw

Afwikkeling kaarten Het Concertgebouw

U heeft kaarten voor één of meerdere van onze afgelaste concerten in Het Concertgebouw. Er zijn drie opties voor het resterende aankoopbedrag:

  • Kies voor een voucher en bezoek onze andere concerten;
  • Doneer het aankoopbedrag en draag bij aan de toekomstbestendigheid van het orkest;
  • Kies voor een restitutie.

Volg de stappen om uw keuze te bevestigen:

Stap 1

Log in op uw Concertgebouw-account.*

Log in

Stap 2 

Ga naar de pagina over de afwikkeling concertkaarten in uw account. 

Stap 3

Geef bij elk ticket aan welke mogelijkheid u kiest: donatie, een voucher of restitutie.

Stap 4

Maak uw keuze definitief. U ontvangt vervolgens een bevestigingsmail van Het Concertgebouw. 

*Heeft u nog geen account? Het Concertgebouw heeft voor u een account gemaakt dat is gekoppeld aan het e-mailadres waarmee u uw kaarten hebt besteld. Voor dit account kunt u een wachtwoord aanvragen via wachtwoord vergeten.

Veelgestelde vragen

Ik heb geen account bij Het Concertgebouw, hoe kan ik dan toch inloggen?

Het Concertgebouw heeft voor u een account gemaakt dat is gekoppeld aan het e-mailadres waarmee u uw kaarten hebt besteld. Voor dit account kunt u een wachtwoord aanvragen via wachtwoord vergeten.


Ik weet mijn wachtwoord niet meer, hoe kan ik inloggen?

U kunt een nieuw wachtwoord aanvragen via wachtwoord vergeten.


Tot wanneer kan ik mijn keuze doorgeven?

Voor de concerten die nu tonen in uw concertoverzicht kunt u tot een maand na ontvangst van de betreffende e-mailing uw keuze doorgeven.


Kan ik mijn keuze later nog wijzigen?

Het is helaas niet mogelijk om uw gemaakte keuze later nog te wijzigen.  Wel kunt u kiezen voor de optie 'Ik beslis later'. Hiermee kunt u voor een deel van de kaarten al een keuze maken, tegelijkertijd blijven de kaarten die op 'Ik beslis later' staan in uw account beschikbaar om later een keuze te maken.


Hoe werkt de Geniet later-voucher?

De voucher kan in de toekomst gebruikt worden voor de aankoop van kaarten voor een concert van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest. Bij de voucher hoort een unieke code, deze vindt u in het overzicht van vouchers in uw account. De code kunt u bij een nieuwe aankoop in de check-out invoeren of melden bij uw telefonische boeking. Op het totaalbedrag wordt dan de waarde van de voucher in mindering gebracht. Deze voucher is geldig tot 31 december 2022.

 

Moet het bedrag van mijn voucher in één keer worden gebruikt?

Nee, als het bedrag van uw kaartaankoop lager is, blijft het restant van uw voucher geldig.

 

Wanneer krijg ik het geld gestort als ik kies voor restitutie?

Zo snel mogelijk, maar uiterlijk 3 maanden na het geannuleerde concert. Dit is in overeenstemming met de tijdelijke regeling die vanuit de sector Cultuur & evenementen, het Ministerie van Economische Zaken en de Consumentenbond is opgesteld. Kijk voor alle informatie over deze regeling op bewaarjeticket.nl

 

Wat gebeurt er met het bedrag dat ik doneer?

Het door u gedoneerde bedrag komt volledig ten goede aan de toekomstbestendigheid van onze orkesten. Hiermee kunnen we de grote economische klap die ons treft door de coronacrisis, deels opvangen. 

 

Is mijn gedoneerde bedrag aftrekbaar bij mijn aangifte inkomstenbelasting?

Uw gedoneerde bedrag is aftrekbaar bij uw aangifte inkomstenbelasting. Op de website van de belastingdienst vindt u alle informatie over de voorwaarden en mogelijkheid tot aftrekbaarheid van giften.