Home
Coronamaatregelen

Coronamaatregelen

Informatie over uw concertbezoek

Wij spelen nog steeds geen live concerten voor publiek, toch kijken we positief naar de toekomst. We hebben een prachtig najaarsprogramma samengesteld en kijken ernaar uit om u weer op een veilige manier te verwelkomen in de concertzalen. Hieronder leest u welke voorzorgsmaatregelen de concertzalen genomen hebben om ieders veiligheid te waarborgen.

Mondkapje

Het is verplicht een mondkapje te dragen bij uw bezoek aan Het Concertgebouw, Paradiso, Philharmonie Haarlem, TAQA Theater de Vest en de NedPhO-Koepel. Wij verzoeken u een mondkapje te dragen wanneer u zich beweegt door het gebouw. Zodra u op uw plek in de zaal zit mag het mondkapje af. 

Het Concertgebouw

Het Concertgebouw is ruim opgezet, met brede gangen, grote foyers en ruime concertzalen. Er is daardoor bij de beperkte capaciteit van 425 bezoekers in de Grote Zaal (normaal bijna 2000) meer dan voldoende ruimte om afstand tot elkaar te bewaren.  Alle concerten waarbij de coronamaatregelen van kracht zijn, zijn ongeplaceerd. Dit betekent dat het niet mogelijk is om zelf tijdens het bestellen een stoel te kiezen: uw zitplaats zal ter plekke worden aangewezen door onze medewerkers. Wel kunt u kiezen in welk zaaldeel u wilt zitten: balkon, podium of zaal. Voorafgaand aan het concert krijgt u een drankje, deze mag u meenemen in de zaal.

NedPhO-Koepel

Wanneer we weer publiek mogen ontvangen, zullen we de deuren van onze NedPhO-Koepel weer openen voor speciale Anderhalvemeterconcerten. Uiteraard houden wij ons bij deze kleinschalige concerten aan de voorschriften van de overheid. Zo hebben we plek voor een beperkt aantal bezoekers en zijn kaarten exclusief online te bestellen, met een maximum van 2 kaarten per persoon. 

Nationale Opera & Ballet

Per voorstelling kan Nationale Opera & Ballet 425 bezoekers ontvangen. Hierdoor kan voldoende ruimte en afstand gewaarborgd worden in zowel de foyer als de zaal. Tussen u en de ander zitten minimaal 2 lege zitplaatsen. Per persoon worden niet meer dan 4 kaarten verkocht.

Philharmonie Haarlem

Om publiek op een veilige manier te kunnen ontvangen is de zaalcapaciteit in Philharmonie Haarlem flink naar beneden bijgesteld. Ook zijn er verschillende ingangen gecreëerd, is er duidelijke markering op de grond en staan er desinfectiezuilen op meerdere punten.

Paradiso

In Paradiso zijn uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen om de concertzaal gereed te maken voor kleinschalige concerten en programma’s. Er is plek voor maximaal 260 bezoekers en er zijn speciale looproutes aangelegd, zodat iedereen anderhalve meter afstand van elkaar kan houden. 

TAQA Theater de Vest

Bij TAQA Theater de Vest in Alkmaar zijn verschillende maatregelen getroffen om een veilige omgeving te bieden aan alle bezoekers, medewerkers en artiesten. Er is voor gezorgd dat iedereen 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden, medewerkers begeleiden de bezoekers bij het inlopen van de zaal en er zijn diverse hygiënemaatregelen. Na afloop van het concert kunt u zittend nog nagenieten in de foyer of in Grand Café Klunder.