Home
Informatie over het coronatoegangsbewijs

Informatie over het coronatoegangsbewijs

Om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen, volgen wij de richtlijnen van de Rijksoverheid. Concertbezoekers van 13 jaar en ouder hebben voor toegang tot onze concerten een geldige QR-code van het coronatoegangsbewijs en een geldig legitimatiebewijs nodig. 

Hoe kom ik aan het coronatoegangsbewijs?

Via de CoronaCheck app kunt u het coronatoegangsbewijs aanmaken in de vorm van een QR-code. Deze QR-code toont u bij de ingang op uw telefoon of op papier.

Download eerst de CoronaCheck-app uit de App Store of de Play Store. Uw coronatoegangsbewijs kunt u in de app op 3 manieren verkrijgen:

  • Door een vaccinatiebewijs: vanaf juli kunt u met CoronaCheck van uw vaccinatiebewijs een QR-code maken. Het gaat er hierbij om dat u volledig gevaccineerd bent. Log in met uw DigiD. Als u bij de vaccinatie toestemming hebt gegeven, worden uw vaccinatiegegevens automatisch opgehaald bij het RIVM, de GGD of het ziekenhuis. Als dit niet automatisch gaat, kunt u uw vaccinatiebewijs ook zelf toevoegen aan de app. Op de website coronacheck.nl leest u precies hoe dit gaat.
  • Door een negatieve testuitslag: (LET OP: uitsluitend testresultaten via Testen voor Toegang worden geaccepteerd) u heeft via testenvoortoegang.org een afspraak gemaakt voor een gratis coronatest en een negatieve testuitslag ontvangen van maximaal 24 uur oud. Via uw testlocatie ontvangt u een ophaalcode die u in de CoronaCheck-app of via coronacheck.nl omzet in een QR-code. Deze code scannen wij bij de ingang. Let op: u kunt uw afspraak voor een coronatest pas 2 weken voor de datum van het evenement inboeken. 
  • Door een herstelbewijs: heeft u corona gehad en kunt u dat aantonen met een positieve PCR-test? Dan kunt u een herstelbewijs uploaden in de CoronaCheck-app. Dat gebeurt automatisch als u met uw DigiD inlogt op de app. Dit werkt alleen als de positieve test tussen de 12 dagen en 180 dagen oud is.

Heeft u geen smartphone?

Dan kunt u het coronabewijs ook uitprinten via de website CoronaCheck.nl

Identiteitsbewijs

Breng ook een identiteitsbewijs mee. Onze suppoost kan bij de ingang de gegevens van uw legitimatiebewijs vergelijken met die in het coronatoegangsbewijs.

Heeft u vragen?

Heeft u nog vragen omtrent uw coronatoegangsbewijs? Kijk dan op testenvoortoegang.org of op coronacheck.nl.

 

Voor meer informatie kunt u ook contact opnemen met:

Helpdesk CoronaCheck 0800 1421 (gratis), bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur
Helpdesk Testen voor Toegang 088 777 08 09, bereikbaar van maandag t/m zondag 08.00 – 20.00 uur