Outreach

Orkest in de buurt

Het Nederlands Philharmonisch OrkestINederlands Kamerorkest duikt overal op met liveoptredens, ook op ongebruikelijke plekken buiten de traditionele concertpodia. En ‘thuis’ in de NedPhO-Koepel is iedereen welkom. Hierdoor kan een breed publiek kennismaken met hoogwaardige klassieke muziek. Ook als je er niet mee bent opgegroeid, niet (meer) op pad kunt, of een kleine portemonnee hebt.

Gastvrije ‘buur’

De deuren van ‘thuiszaal’ de NedPhO-Koepel in de Amsterdamse Indische buurt staan wijd open voor iedereen, van trouwe concertganger tot beginner. Binnen kan het publiek luisteren naar voordelige Koepelconcerten met toegankelijke, uitnodigende werken. Nieuwsgierige buurt- en stadsgenoten, die eens een kijkje willen nemen, kunnen aanschuiven bij openbare repetities. Tijdens sprankelende kinder- en familievoorstellingen gaat een wereld open voor jonge luisteraars. En ‘even verderop’ in de Nationale Opera & Ballet geeft het orkest gratis lunchconcerten. 

Musici komen langs

Wie zelf niet kan komen of het orkest nog niet kent, krijgt bezoek. Wekelijks gaan orkestleden ‘op tournee’ en brengen hun muziek naar het publiek toe. In kleinere ensembles spelen ze in buurtcentra, ziekenhuizen en zorginstellingen. Ook verrassen ze toeschouwers op podia in parken en andere openbare plekken. En tijdens optredens en workshops in popzalen en op jongerenfestivals overrompelen ze de jeugd met de Power van klassieke muziek.

Bezoek een orkestrepetitie of voordelige voorstelling

Meer weten? Bel of mail Iris Oltheten: 020 521 75 35 | irisoltheten@nedpho.nl

Orkest in de buurt