Talentontwikkeling

Toppers voor de toekomst

Leerorkest

Alle musici van het Nederlands Philharmonisch OrkestINederlands Kamerorkest zijn als kind begonnen met muziek maken. Ze speelden hun eerste voorzichtige noten onder de hoede van een deskundige leermeester of bevlogen inspirator. Nu coachen ze zelf jongeren in hun muzikale ontwikkeling, van schoolkinderen tot conservatoriumstudenten.

Ontdekken 

Orkestleden van het Nederlands Philharmonisch OrkestINederlands Kamerorkest helpen muzikale talenten van alle leeftijden en niveaus vooruit. Dat begint met basisschoolleerlingen die hun eerste stappen zetten in het Leerorkest. Tijdens deze muziekeducatieprojecten leren orkestleden hun pupillen meer dan een instrument bespelen. Boven alles inspireren en motiveren ze kinderen tijdens hun muzikale ontdekkingsreis.  

Groeien 

Getalenteerde aspirant-musici van jeugdsymfonieorkesten (scholieren en studenten) werken onder intensieve begeleiding  van orkestleden aan concerten op hoog niveau. Zo boekt het Amersfoorts Jeugd Orkest klinkende successen tijdens grote en internationale concoursen. Ook de talenten van het Amsterdam Young Philharmonic (AYPhil), met de NedPhO-Koepel als thuisbasis, vinden met hulp van orkestleden de weg naar het grote podium.

Professionaliseren 

Excellente talenten kunnen zich verder ontwikkelen door praktijkervaring op te doen in de professionele setting van een kwaliteitsorkest. Via de Orkestacademie spelen masterstudenten van het Conservatorium van Amsterdam een seizoen mee in grote producties. En een jong dirigeertalent assisteert twee jaar lang chef-dirigent Marc Albrecht.

Meer weten? Bel of mail Iris Oltheten: 020 521 75 35 | irisoltheten@nedpho.nl

Toppers voor de toekomst