Home
Afscheidscadeau Marc Albrecht

Afscheidscadeau Marc Albrecht

Help dirigeertalent naar de top!

Marc Albrecht neemt na 10 jaar afscheid van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Maar niet zonder ons iets na te laten.

 

In 2015 initieerde Marc Albrecht de functie assistent-dirigent. Niet alleen ter ondersteuning van zijn werk als chef-dirigent, maar bovenal om jong dirigeertalent de kans te geven zichzelf professioneel te ontwikkelen.

Assistent-dirigent

De assistent-dirigent is aanwezig bij alle repetities en concerten die door de chef-dirigent worden geleid, neemt in sommige gevallen geheel of gedeeltelijk een repetitie over en dirigeert zelfstandig een of meerdere concerten. De huidige assistent-dirigent is Nil Venditti. Zij heeft een jaar bij het Nederlands Philharmonisch Orkest gewerkt onder de vleugels van Marc Albrecht en zal het komende seizoen verder worden begeleid door verschillende topdirigenten. De assistent-dirigent wordt aangesteld voor een periode van twee jaar en krijgt hiermee, als uitzonderlijk dirigeertalent, de prachtige kans om vlieguren te maken bij een professioneel orkest en te leren van de meesters in het vak.

Maak het mogelijk

De wens van Marc Albrecht is om Nil Venditti en vele talentvolle dirigenten na haar deze unieke kans te blijven bieden. U kunt dit mede mogelijk maken! Draag bij aan het assistent-dirigentschap door een zelfgekozen bedrag te doneren via het incassoformulier of doneer eenvoudig via Tikkie.

U kunt uw eenmalige donatie ook overmaken op rekeningnummer NL82 RABO 0168 7506 43 o.v.v. Afscheid Marc Albrecht.

 

 

Het assistent-dirigentschap wordt mede mogelijk gemaakt door:

 

 

 

Meer lezen over het assistent-dirigentschap en Nil Venditti? Klik hier.