Agenda
Beethoven 2020: Pianoconcert nr. 3 met Lucas Jussen

Nederlands Kamerorkest

Beethoven 2020: Pianoconcert nr. 3 met Lucas Jussen

zo 6 dec 2020 19:00u Het Concertgebouw Laatste kaarten
zo 6 dec 2020 21:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Precies 250 jaar na de geboorte van Ludwig van Beethoven, spelen meesterpianisten Lucas en Arthur Jussen in deze concertreeks Beethovens Pianoconcerten nrs. 2 t/m 5. De Jussens doen dat samen met het Nederlands Kamerorkest onder leiding van Gordan Nikolić. Deze avond speelt Lucas Jussen Pianoconcert nr. 3.

Pianoconcert nr. 3

Beethoven bewaarde de toonsoort c-klein voor zijn meest extraverte en emotionele composities: stormachtig, heroïsch en dramatisch. Het Pianoconcert nr. 3 is daarop geen uitzondering. De lange, symfonische orkestintroductie en de krachtige piano-inzet vormen de opmaat voor een concerto vol lyriek en virtuositeit. Het is Lucas Jussen op het lijf geschreven.

Veilig en vertrouwd op 1,5 meter

Bij dit concert worden de RIVM-voorschriften gevolgd. Er is meer dan voldoende ruimte om afstand tot elkaar te bewaren.

 

Mocht dit concert door het coronavirus onverhoopt niet door kunnen gaan of kunt u het concert niet bezoeken vanwege uw gezondheid, dan ontvangt u uw geld terug of een voucher voor later gebruik.

Meer info

Romance nr. 2 voor viool en orkest

Naast het Pianoconcert nr. 3 speelt Gordan Nikolić, muzikaal leider van het orkest, de solopartij in Beethovens delicate Romance nr. 2 voor viool en orkest. Terwijl Beethovens leven op dat moment behoorlijk stormachtig was - hij wist dat hij langzaam doof zou worden - is deze romance juist kalm, evenwichtig en lieflijk. Het leven lachte hem niet toe, maar in de muziek kon hij nog schoonheid vinden.

Anderen bekeken ook deze concerten