Agenda
Beethoven 2020: Pianoconcert nr. 3 met Lucas Jussen

Nederlands Kamerorkest

Beethoven 2020: Pianoconcert nr. 3 met Lucas Jussen

zo 6 dec 2020 19:15u Het Concertgebouw Niet meer in verkoop
zo 6 dec 2020 21:15u Het Concertgebouw Niet meer in verkoop

Vanwege aangescherpte coronamaatregelen zijn wij tot onze spijt genoodzaakt dit concert af te gelasten. Kaartkopers worden per e-mail geïnformeerd.

Precies 250 jaar na de geboorte van Ludwig van Beethoven, spelen meesterpianisten Lucas en Arthur Jussen in deze concertreeks Beethovens Pianoconcerten nrs. 2 t/m 5. De Jussens doen dat samen met het Nederlands Kamerorkest onder leiding van Gordan Nikolić. Deze avond speelt Lucas Jussen Pianoconcert nr. 3.

Pianoconcert nr. 3

Beethoven bewaarde de toonsoort c-klein voor zijn meest extraverte en emotionele composities: stormachtig, heroïsch en dramatisch. Het Pianoconcert nr. 3 is daarop geen uitzondering. De lange, symfonische orkestintroductie en de krachtige piano-inzet vormen de opmaat voor een concerto vol lyriek en virtuositeit. Het is Lucas Jussen op het lijf geschreven.

Romance nr. 2 voor viool en orkest

Naast het Pianoconcert nr. 3 speelt Gordan Nikolić, muzikaal leider van het orkest, de solopartij in Beethovens delicate Romance nr. 2 voor viool en orkest. Terwijl Beethovens leven op dat moment behoorlijk stormachtig was - hij wist dat hij langzaam doof zou worden - is deze romance juist kalm, evenwichtig en lieflijk. Het leven lachte hem niet toe, maar in de muziek kon hij nog schoonheid vinden.

Anderen bekeken ook deze concerten