Agenda
Hartmut Haenchen dirigeert Brahms’ Eerste symfonie

Nederlands Philharmonisch Orkest

Hartmut Haenchen dirigeert Brahms’ Eerste symfonie

za 14 nov 2020 19:00u Het Concertgebouw Laatste kaarten
za 14 nov 2020 21:15u Het Concertgebouw Laatste kaarten
zo 15 nov 2020 13:30u Het Concertgebouw Laatste kaarten
zo 15 nov 2020 15:45u Het Concertgebouw Koop kaarten
ma 16 nov 2020 19:00u Het Concertgebouw Koop kaarten
ma 16 nov 2020 21:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Zestien jaar lang was Hartmut Haenchen de geliefde chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Nu keert hij weer terug met de magistrale Eerste symfonie van Johannes Brahms.

Hartmut Haenchen

Na zestien jaar als chef-dirigent was Hartmut Haenchen nog regelmatig te gast bij ‘zijn’ orkest in Amsterdam, onder andere voor de Ring-cyclus van Wagner. Inmiddels is het alweer even geleden dat hij bij het Nederlands Philharmonisch Orkest op de bok stond. Hoogste tijd dus! Na Mors Aeterna van Willem Jeths, een voorstudie van het Requiem dat hij voor de ZaterdagMatinee schreef, leidt Haenchen het orkest in Brahms’ Eerste symfonie.

Veilig en vertrouwd op 1,5 meter

Bij dit concert worden de RIVM-voorschriften gevolgd. Er is meer dan voldoende ruimte om afstand tot elkaar te bewaren.

 

Mocht dit concert door het coronavirus onverhoopt niet door kunnen gaan of kunt u het concert niet bezoeken vanwege uw gezondheid, dan ontvangt u uw geld terug of een voucher voor later gebruik.

Meer info

Brahms’ Eerste symfonie

Johannes Brahms was alleen tevreden met het allerbeste. Vijftien jaar zwoegen en schrappen ging er daarom aan vooraf, voordat de toen inmiddels middelbare componist het manuscript van zijn Eerste symfonie naar zijn uitgever durfde te sturen. Het meesterwerk is een eerbetoon aan Beethoven, en dat is te horen. Maar met zijn herfstige lyriek, ingetogen passie, melancholie en troostrijke kracht is het vooral op-en-top Brahms. Een absoluut hoogtepunt van de romantische orkestmuziek.

Anderen bekeken ook deze concerten