Agenda
Tjeknavorian en Soltani in Dubbelconcert van Brahms

Nederlands Philharmonisch Orkest

Tjeknavorian en Soltani in Dubbelconcert van Brahms

za 20 mrt 2021 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
zo 21 mrt 2021 14:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Twee solisten betreden tegelijkertijd het podium in dit concert met het Nederlands Philharmonisch Orkest. Violist Emmanuel Tjeknavorian, dit seizoen artist in residence bij het orkest, en cellist Kian Soltani spelen samen het Dubbelconcert van Johannes Brahms.

Dubbelconcert van Brahms

Het Dubbelconcert van Brahms voor viool, cello en orkest was een verzoeningsgebaar naar violist Joseph Joachim, een goede vriend met wie Brahms ruzie had.  Dit werk met haar hartverwarmende schoonheid wordt gevolgd door Also sprach Zarathustra van Richard Strauss, een symfonisch gedicht waarmee hij het pessimisme van Friedrich Nietzsche te lijf ging. Het eerste deel werd beroemd door de film 2001: A Space Oddysey van Stanley Kubrick. Maar kent u ook de acht delen na die Zonsopkomst?

Het voordeel van een serie

Dit concert is voordelig te bestellen in de series Groots en symfonisch en De zondagmatinee .

Bekijk series

Tjeknavorian en Soltani

Artist in residence Tjeknavorian en stersolist Kian Soltani betreden samen het podium voor het Dubbelconcert van Brahms. Ze zijn een perfect duo voor dit concert: de twee goede vrienden zijn technisch en muzikaal aan elkaar gewaagd. Geen van de twee solisten steekt er bovenuit in dit concert; de viool van Tjeknavorian en de cello van Soltani smelten prachtig samen. Markus Poschner is als specialist in het grote romantische repertoire de uitgelezen dirigent voor dit prachtige concert.

Anderen bekeken ook deze concerten