Agenda
Andreas Ottensamer speelt Mozart en Weber

Nederlands Kamerorkest

Andreas Ottensamer speelt Mozart en Weber

do 8 apr 2021 20:15u TAQA Theater De Vest Koop kaarten
vr 9 apr 2021 20:15u TivoliVredenburg Koop kaarten
za 10 apr 2021 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
ma 12 apr 2021 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Mozart en zijn tijdgenoten staan centraal in dit concert van het Nederlands Kamerorkest. Van Mozart klinken de ouvertures uit zijn beroemde opera’s Don Giovanni en La clemenza di Tito. Van zijn tijdgenoot Weber staat de Eerste symfonie op de lessenaars.

Mozart

Mozart schreef veel opera’s, waarvan er een aantal wereldberoemd zijn geworden. Zowel Don Giovanni als La clemenza di Tito is nog met regelmaat te horen in de operahuizen. Het Nederlands Kamerorkest speelt de ouverture van beide opera’s. Daarnaast spelen ze variaties op het duet Là ci darem la mano uit Don Giovanni, een ode van Franz Danzi aan Mozarts hitopera. Met deze drie werken staat het concert garant voor muziek vol spannend drama.

Het voordeel van een serie

Dit concert is voordelig te bestellen in de series Geliefde klassiekers, Gouden klassiekers en Nederlands Kamerorkest

Bekijk series

Weber

Weber bewijst in zijn Eerste symfonie veel van Mozart te hebben opgestoken, maar hij zet ook een stap verder: met de muziek van deze componist gaan we vanuit de klassieken de romantiek in. Voorafgaand aan deze symfonie pakken het Nederlands Kamerorkest en Andreas Ottensamer, soloklarinettist van de Berliner Philharmoniker, flink uit met het Tweede klarinetconcert van Weber. Dat hij net als Mozart een groot operacomponist was, is goed te horen in de zangerige klarinetmelodieën en meeslepende orkestklanken.

* vr 9 april speelt het orkest Stravinsky's Concert in D i.p.v. Mozarts La clemanza di Tito

Anderen bekeken ook deze concerten