Agenda
Rhapsody in blue met Marc-André Hamelin

Nederlands Philharmonisch Orkest

Rhapsody in blue met Marc-André Hamelin

za 8 mei 2021 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
ma 10 mei 2021 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

In een swingend, Amerikaans programma brengt pianist Marc-André Hamelin samen met het Nederlands Philharmonisch Orkest het beroemde Rhapsody in blue van George Gershwin. Ook in de andere werken zit een mix van jazz en klassiek.

Gershwins Rhapsody in blue

Hij behoort tot de grootste pianisten van onze tijd, maar Marc-André Hamelin was nog niet eerder te horen met het Nederlands Philharmonisch Orkest. Dit seizoen is hij voor het eerst te gast in een programma met Amerikaanse muziek. Op de bok staat ook een Amerikaanse dirigent. Joshua Weilerstein is al jarenlang een vertrouwd gezicht bij het orkest. Samen brengen ze Gershwins Rhapsody in blue, waarin de componist jazz en klassiek tot een schitterende eenheid weet te smeden.

Dit concert is voordelig te bestellen in de series Geliefde klassiekers en Meesterwerken op maandag.

Bekijk series

Bernstein en Bartók

Minstens even jazzy is het Divertimento van Bernstein: acht zeer diverse orkestrale miniaturen waarmee hij zijn ongekende componeertalent toont. Is de Hongaarse Bartók dan een vreemde eend in dit Amerikaanse programma? Dat valt wel mee. Hij componeerde het Concert voor orkest namelijk toen hij naar Amerika was geëmigreerd. De Amerikaanse inspiratie in dit bekendste werk van Bartók is onmiskenbaar.

Anderen bekeken ook deze concerten