Agenda
West Side Story - live in concert

Nederlands Philharmonisch Orkest

West Side Story - live in concert

Dit concert is afgelast

De autoriteiten hebben een verbod op evenementen afgekondigd. Om deze reden kan dit concert in Het Concertgebouw helaas geen doorgang vinden. Bezoekers die kaarten hebben voor het concert zullen zo snel mogelijk per mail geïnformeerd worden.

Meer informatie

West Side Story en Broadway klassiekers

Maria, Tonight, Somewhere, wie kent deze tijdloze liedjes uit West Side Story niet? Het Nederlands Philharmonisch Orkest, onder leiding van Ryan Bancroft, speelt deze aria’s en andere highlights uit Leonard Bernsteins beroemde Amerikaanse musicals. Samen met sopraan Laetitia Gerards en tenor Linard Vrielink.

West Side Story

Het verhaal van West Side Story (1957) is geïnspireerd op Shakespeare’s Romeo en Julia: een jongen (Tony) en een meisje (Maria) uit twee verschillende bendes in de Upper West Side van New York worden op elkaar verliefd, met alle gevolgen van dien. West Side Story ging in première in 1957 op Broadway en werd daar maar liefst 732 keer uitgevoerd, waarna de musical op tournee ging door de rest van de Verenigde Staten. Wereldwijd werd de musical beroemd door de verfilming uit 1961 en staat de voorstelling sindsdien te boek als ‘the greatest musical of all time’.

Bernstein klassiekers

Voorafgaand aan de highlights uit de West Side Story speelt het orkest een selectie uit Bernsteins rijke en veelzijdige oeuvre. Van zijn muziek voor het ballet Fancy Free (1944), de musicals On the Town (1944) en Wonderful Town (1953) tot aan de opera Candide (1956) en het theaterstuk Mass (1971). Bernstein (1918-1990) is de eerste dirigent die met zijn flamboyante manier van dirigeren een ware superster werd; als componist wist hij een brug te slaan tussen klassieke muziek, Broadway musicals, jazz, rock en pop.

Anderen bekeken ook deze concerten