Agenda
Beethoven 2020: Pianoconcert nr. 4 met Arthur Jussen

Nederlands Kamerorkest

Beethoven 2020: Pianoconcert nr. 4 met Arthur Jussen

za 28 nov 2020 19:00u Het Concertgebouw Uitverkocht
za 28 nov 2020 21:15u Het Concertgebouw Uitverkocht
do 3 dec 2020 19:00u Philharmonie Haarlem Laatste kaarten
ma 7 dec 2020 19:00u Het Concertgebouw Koop kaarten
ma 7 dec 2020 21:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Precies 250 jaar na de geboorte van Ludwig van Beethoven, spelen meesterpianisten Lucas en Arthur Jussen in deze concertreeks Beethovens Pianoconcerten nrs. 2 t/m 5. De Jussens doen dat samen met het Nederlands Kamerorkest onder leiding van Gordan Nikolić. Deze avond speelt Arthur Jussen Pianoconcert nr. 4.

Pianoconcert nr. 4

Het Pianoconcert nr. 4 opent met een dromerige pianosolo die door het orkest wordt beantwoord. Het blinkt uit in frisse helderheid en serene rust, een groot contrast met het langzame deel. Liszt gaf het concerto de bijnaam ‘Orpheus’, omdat hij in dat deel de dramatische geschiedenis hoorde van de held Orpheus. Die doorstond de zwaarste beproevingen in de onderwereld, om zijn geliefde terug te halen uit de dood. Maar vlak voordat hij haar naar boven had begeleid, keek hij tegen de afspraak in achterom en verloor haar onmiddellijk weer.

Veilig en vertrouwd op 1,5 meter

Bij dit concert worden de RIVM-voorschriften gevolgd. Er is meer dan voldoende ruimte om afstand tot elkaar te bewaren.

 

Mocht dit concert door het coronavirus onverhoopt niet door kunnen gaan of kunt u het concert niet bezoeken vanwege uw gezondheid, dan ontvangt u uw geld terug of een voucher voor later gebruik.

Meer info

Beethovens Achtste symfonie

Hoewel al Beethovens symfonieën van absolute wereldklasse zijn, zijn de oneven nummers vaker te horen in de concertzaal. Beethovens Achtste symfonie is daarop geen uitzondering, en dat is verwonderlijk. Want vanaf de allereerste noten toont Beethoven weidse vergezichten, zweept hij op en weet hij te vervoeren.

Anderen bekeken ook deze concerten