Agenda
Lorenzo Viotti dirigeert Verdi en Strauss

Nederlands Philharmonisch Orkest

Lorenzo Viotti dirigeert Verdi en Strauss

za 25 sep 2021 20:15u Het Concertgebouw Laatste kaarten
zo 26 sep 2021 14:00u Het Concertgebouw Laatste kaarten
zo 26 sep 2021 16:00u Het Concertgebouw Koop kaarten

Chef-dirigent Lorenzo Viotti en het Nederlands Philharmonisch Orkest nemen je mee naar Italië. Dat doet hij met de ouverture uit La forza del destino van Verdi en de grootse symfonie Aus Italien van R. Strauss

Terug naar normaal

Wanneer de coronamaatregelen het toelaten, wordt dit concert uitgebreid met meer muziek en een pauze. Gekochte concertkaarten blijven geldig, wij zullen bezoekers hier spoedig over informeren.

Seizoensopening met Lorenzo Viotti

Hij mag dan Zwitsers zijn, maar met een Italiaanse vader, heeft chef-dirigent Lorenzo Viotti een stevige druppel mediterraans bloed in zijn aderen. Dat temperament heeft hij al verscheidene malen laten zien en horen bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Als opening van zijn eerste seizoen als chef-dirigent van het orkest neemt hij je mee in een zonovergoten programma waarin Italië centraal staat. Dat begint met de Ouverture La forza del destino, de langste en meest dramatische ouverture die Verdi geschreven heeft.

Met Verdi en Strauss naar Italië

Ook de Duitse Richard Strauss was dol op Italië. Op 22-jarige leeftijd ging hij er uitgebreid op vakantie en legde zijn indrukken vast in een groots vierdelig symfonisch gedicht. Het Nederlands Philharmonisch Orkest neemt je, in het kielzog van R. Strauss, mee langs de heuvels van Toscane, de statige ruïnes van Rome, de goudgele stranden van Sorrento en naar een opgetogen Napolitaans volksfeest.

Anderen bekeken ook deze concerten