Agenda
Lorenzo Viotti dirigeert Adès en Mendelssohn

Nederlands Philharmonisch Orkest

Lorenzo Viotti dirigeert Adès en Mendelssohn

vr 22 okt 2021 20:15u TivoliVredenburg Uitverkocht
za 23 okt 2021 19:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
za 23 okt 2021 21:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
ma 25 okt 2021 19:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
ma 25 okt 2021 21:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Chef-dirigent Lorenzo Viotti leidt het Nederlands Philharmonisch Orkest in een contrastrijk tweeluik met een modern werk van Thomas Adès en een geliefde klassieker van Felix Mendelssohn.

Terug naar normaal

Wanneer de coronamaatregelen het toelaten, wordt dit concert uitgebreid met meer muziek en een pauze. Gekochte concertkaarten blijven geldig, wij zullen bezoekers hier spoedig over informeren.

Chef-dirigent Lorenzo Viotti

Lorenzo Viotti heeft inmiddels grote indruk weten te maken op pers en publiek. In zijn tweede concert als chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest combineert hij modern en populair klassiek. De Britse componist Adès weet in zijn Three Studies from Couperin drie clavecimbelstukken van Couperin natuurgetrouw, maar uiterst inventief weer te geven.

Mendelssohns Schotse symfonie

Op de lessenaar staat ook een van de meest geliefde symfonieën van Mendelssohn. Na een succesvolle tournee door Engeland, ging de jonge componist op vakantie in Schotland. Diep onder de indruk was hij van het overweldigende landschap, de eeuwenoude ruïnes en de volksmuziek, compleet met doedelzak, naar zijn mening het lawaaiigste instrument dat hij ooit gehoord had. Jaren later maakte hij van zijn avonturen een muzikaal plakboek, dat als de Schotse symfonie de geschiedenis is ingegaan. Zelfs koningin Victoria vond het een rake typering van het noordelijk deel van ‘haar’ Britse Rijk.

* In TivoliVredenburg speelt het orkest een extra werk, de Franse cellist Gautier Capuçon soleert in Schumanns Celloconcert.

Anderen bekeken ook deze concerten