Agenda
Der Zwerg

De Nationale Opera

Der Zwerg

za 18 sep 2021 20:00u Nationale Opera & Ballet Koop kaarten

De Nationale Opera opent het nieuwe seizoen met Der Zwerg onder leiding van de nieuwe chef-dirigent, Lorenzo Viotti. Met deze productie van de Oostenrijkse componist Alexander von Zemlinksy - zijn meest melodische, kleurrijke en atmosferische - kan Viotti zijn fascinatie voor deze partituur en dit indringende, dramatische werk ten volle laten horen.

Der Zwerg van Zemlinsky

Der Zwerg uit 1922 is wellicht Zemlinsky’s bekendste en sterkste opera. Het verhaal is een bewerking van een kunstsprookje van Oscar Wilde over een onmogelijke liefde die omslaat in mensenverachting. Een verhaal over de weigering de ander in zijn anders-zijn te aanvaarden en te respecteren. Verbeelding en realiteit botsen hard op elkaar met tragische gevolgen. De Nederlandse film- en theaterregisseur Nanouk Leopold maakt met Der Zwerg haar debuut in de opera. Net als in haar visueel-beeldend werk gaat ze op zoek naar de kracht van de abstractie en de spanningsverhouding tussen de levende zangers en filmprojectie op het toneel.

Topcast met Clay Hilley en Lenneke Ruiten

Met de Amerikaanse tenor Clay Hilley in de hoofdrol krijgen we een van de beste heldentenoren van het moment te horen. Na zijn enorme opgang in de grote Amerikaanse huizen, begint hij nu ook in Europa door te breken. In de rol van de Infanta Clara horen en zien we sopraan Lenneke Ruiten.

Om deze voorstelling te kunnen bezoeken heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Klik hier voor meer informatie.

Anderen bekeken ook deze concerten