Agenda
Barnabás Kelemen soleert bij het Nederlands Kamerorkest

Nederlands Kamerorkest

Barnabás Kelemen soleert bij het Nederlands Kamerorkest

do 10 mrt 2022 20:15u TAQA Theater De Vest Koop kaarten
vr 11 mrt 2022 20:00u Philharmonie Haarlem Koop kaarten
za 12 mrt 2022 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
zo 13 mrt 2022 14:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Bartók liet zich inspireren door de Roemeense volksmuziek, Sarasate en Ravel door de passionele muziek van de Spaanse ‘zigeuners’. Haydns Symfonie nr. 49 kreeg niet voor niks de bijnaam ‘La Passione’. Mozarts gebalanceerde en genuanceerde Vioolconcert nr. 2 biedt perfect tegenwicht.

Gastaanvoerder Jonian Ilias Kadesha

De komende jaren zullen bij het Nederlands Kamerorkest vaker aanvoerders te gast zijn en het orkest van achter de lessenaar leiden. De Grieks-Albanese violist Jonian Ilias Kadesha neemt die rol graag op zich en leidt het orkest in de gepassioneerde Symfonie nr. 49 van Joseph Haydn en Bartóks Roemeense Dansen.

Barnabás Kelemen speelt Mozarts Vioolconcert nr. 2

De Hongaarse vioolvirtuoos Barnabás Kelemen voegt zich bij Kadesha en het orkest voor de temperamentvolle muziek van Sarasate en Ravels Tzigane. Dit warmbloedige werk wordt beschouwd als een hoogtepunt van de virtuoze vioolmuziek. In Mozarts Vioolconcert nr. 2 bewijst Kelemen dat hij zijn viool ook zeer subtiel en genuanceerd kan laten zingen.

Podcast over Ravel

Wilt u meer weten over Maurice Ravel? Luister dan naar onderstaande aflevering van Masterminds waarin podcastmaker Botte Jellema en musicoloog Kees Wisse praten over het leven en de muziek van de componist.

Anderen bekeken ook deze concerten