Agenda
Opera & Ballet voor Oekraïne

Benefietconcert

Opera & Ballet voor Oekraïne

Chef-dirigent Lorenzo Viotti en het Nederlands Philharmonisch Orkest bundelen krachten met De Nationale Opera & Ballet voor benefietconcert

Geschokt en ontzet hebben we de afgelopen weken het nieuws gevolgd over de Russische invasie van Oekraïne. De noodkreten van collega’s in Oekraïne en de verhalen van Oekraïense en Russische zangers en dansers in ons eigen huis stemmen ons enorm verdrietig. We leven mee met de inwoners van Oekraïne en iedereen die lijdt in deze donkere oorlogstijd. Maar medeleven alleen is niet genoeg. Daarom organiseren chef-dirigent Lorenzo Viotti, het Nederlands Philharmonisch Orkest en Nationale Opera & Ballet op zondag 13 maart een benefietconcert om alle getroffenen uit Oekraïne te steunen. De opbrengst van dit concert komt volledig ten goede aan Giro555 voor Oekraïne.

Programma

In Opera & Ballet voor Oekraïne bundelen chef-dirigent Lorenzo Viotti, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Koor van De Nationale Opera en de zangers van De Nationale Opera Studio hun krachten. Zij brengen een gevarieerd muzikaal programma ten gehore dat ruim een uur zal duren; uiteenlopend van Mozart en Mahler tot traditionele Oekraïense liederen. Solisten van Het Nationale Ballet dansen de pas de deux Voorbij gegaan van Rudi van Dantzig op pianomuziek van Fréderic Chopin.

Tickets

Als bezoeker bepaalt u zelf hoeveel u betaalt voor een ticket, en dus hoeveel u doneert. De startprijs is € 30 euro, maar u kunt er ook voor kiezen om meer te doneren. De volledige opbrengst van het benefietconcert zal worden gedoneerd aan Giro555. Daarnaast bieden wij op zondag 13 maart de mogelijkheid om in het theater een donatie te doen.

Anderen bekeken ook deze concerten