Agenda
Mendelssohn, Schumann en Brahms met Riccardo Minasi en Veronika Eberle

Nederlands Kamerorkest

Mendelssohn, Schumann en Brahms met Riccardo Minasi en Veronika Eberle

vr 14 okt 2022 20:15u TAQA Theater De Vest Koop kaarten
za 15 okt 2022 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
ma 17 okt 2022 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Onder leiding van Riccardo Minasi speelt het Nederlands Kamerorkest een programma waarin Duitse romantiek centraal staat. Veronika Eberle soleert in het Vioolconcert van Schumann.

Veronika Eberle speelt het Vioolconcert van Schumann

Veronika Eberle soleert in Schumanns Vioolconcert. Zij behoort tot het kleine gezelschap vioolvirtuozen die dit zelden gespeelde meesterwerk in de vingers heeft. Het was een van Schumanns laatste grote werken, dat pas 84 jaar na zijn dood in première ging. Het concert kent ook een hedendaags Nederlands element. Componist en politicoloog Bram Kortekaas gebruikt zijn academische achtergrond regelmatig als inspiratiebron voor zijn muziek. In opdracht van het orkest componeerde hij een geheel nieuw werk.

Riccardo Minasi dirigeert Mendelssohn

In de bak bij De Nederlandse Opera maakte dirigent Riccardo Minasi grote indruk met de stream van Le Nozze di Figaro. ‘Onder leiding van Minasi is het Nederlands Kamerorkest op de stream van Le Nozze di Figaro in bloedvorm’, schreef de Volkskrant hierover. Nu leidt Minasi het orkest in Symfonie nr. 5 van Mendelssohn, die hij componeerde naar aanleiding van driehonderd jaar reformatie in Duitsland. Ook Brahms laat zich van zijn devote kant horen in enkele koraalpreludes; orgelwerken in de traditie van Bach, ingetogen gearrangeerd door Henk de Vlieger.

Anderen bekeken ook deze concerten