Agenda
Truls Mørk speelt het Celloconcert van Dvořák

Nederlands Philharmonisch Orkest

Truls Mørk speelt het Celloconcert van Dvořák

zo 15 jan 2023 14:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
ma 16 jan 2023 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

De befaamde Noorse cellist Truls Mørk soleert in het geliefde Celloconcert van Dvořák. Dirigent Markus Poschner leidt het Nederlands Philharmonisch Orkest in Tod und Verklärung van R. Strauss en Fires van de hedendaagse Litouwse componist Šerkšnytè.

Het Celloconcert van Dvořák met Truls Mørk

Wie cello zegt, zegt meteen Dvořák. Zijn Celloconcert behoort tot een van de meest gespeelde in zijn genre. De Noorse cellist Truls Mørk speelde het talloze keren en de opname die hij er jaren geleden van maakte, wordt nog steeds als exemplarisch beschouwd. ‘A glorious performance’, schreef de Gramophone over Mørks opname van dit absolute meesterwerk.

Markus Poschner dirigeert Tod und Verklärung van Strauss

Op 25-jarige leeftijd dacht Richard Strauss al na over de eindigheid van het leven en componeerde hij het symfonische gedicht Tod und Verklärung. Markus Poschner, die vorig jaar met succes bij het orkest debuteerde, dirigeert dit beklemmende werk over een stervende artiest. Ook leidt hij het orkest in Fire, een vlammende compositie van de Litouwse Raminta Šerkšnytè. Ze staat bekend om haar gedurfde stijl waarin minimalisme, post-romantiek, jazz en avant-garde hand in hand gaan.

Anderen bekeken ook deze concerten