Agenda
Peter Whelan leidt het Nederlands Kamerorkest in Mozarts vocale meesterwerken

Nederlands Kamerorkest

Peter Whelan leidt het Nederlands Kamerorkest in Mozarts vocale meesterwerken

Het Nederlands Kamerorkest brengt hoogtepunten uit de vocale werken van Mozart. De Ierse dirigent Peter Whelan leidt het Toonkunstkoor Amsterdam en een kwartet topsolisten.

Mozarts vocale meesterwerken

Het Nederlands Kamerorkest brengt met het Toonkunstkoor Amsterdam hoogtepunten uit het vocale oeuvre van Mozart. U ziet semi-scenisch opgevoerde aria’s en duetten uit geliefde opera’s als Clemenza di Tito. Daarnaast zingt het Toonkunstkoor met een kwartet topsolisten delen uit onder meer het Requiem. Van Die Zauberflöte tot Figaro, hoor hoe Mozart de menselijke stem verheft tot het mooiste instrument.

Nederlandse topsolisten zingen Mozart

De Ierse dirigent Peter Whelan leerde Mozart als kind kennen op een promotie-cd van een vliegmaatschappij. ‘Die begon met de ouverture bij Le nozze di Figaro,’ vertelde hij in een interview. ‘Zo wonderlijk en bruisend! Je kon er steeds opnieuw naar luisteren en iets nieuws ontdekken.’ Dat doet Whelan, door de Telegraph een ‘uitbundige drijvende kracht’ genoemd, nu bij vele orkesten. Vandaag ontvangt hij sopraan Aylin Sezer, door NRC geprezen om haar ‘goedvolle stem’. Bariton Raoul Steffani verblufte onder meer bij het Prinsengrachtconcert 2019 in zijn Don Giovanni-vertolkingen. Ook mezzosopraan Olivia Vermeulen en tenor Peter Gijsbertsen zijn zeer ervaren Mozart-zangers. Tezamen brengen ze topwerken die het hele leven beslaan. Whelan: ‘Mozart is voor alles een echt mens. Hij gaat van het ene emotionele uiterste naar het andere, en breekt onderweg je hart.’

Anderen bekeken ook deze concerten