Agenda
Tannhäuser

De Nationale Opera

Tannhäuser

Een volbloed Wagner-spektakel over de legendarische minnezanger Tannhäuser. Een fascinerend drama rond liefde, schuld, boete en ultieme vergeving dat je bijna 3 uur in zijn greep houdt.

Richard Wagner

Richard Wagner putte voor Tannhäuser evenals voor het latere Lohengrin uit middeleeuwse liederen, sagen en romantische vertellingen. Thematisch concentreerde hij zich hierbij op de rebellie van een kunstenaar, wiens behoefte zich over te geven aan zinnelijke lust hem in conflict brengt met zijn religieus ingestelde verstand. Deze innerlijke tweestrijd wordt belichaamd door de twee vrouwen die hij bemint. Het werk markeert een belangrijke stap in de ontwikkeling van nummeropera naar muziekdrama.

Vierde Wagner-titel voor Marc Albrecht

Chef-dirigent Marc Albrecht voegt na Die Meistersinger von Nürnberg, Parsifal en Tristan und Isolde een vierde Wagner-titel toe aan zijn reeks DNO-producties.

 

Tannhäuser is Daniel Kirch, een vooraanstaand vertolker van die rol, waarmee hij bij DNO debuteert. Onder de zangers zien we ook bekenden terug: Stephen Milling (Fasolt Das Rheingold) als Landgraf Hermann, Svetlana Aksenova (De legende van de onzichtbare stad Kitesj en Pique Dame) als Elisabeth en Ekaterina Gubanova (Eboli Don Carlo) als Venus.

Anderen bekeken ook deze concerten