Agenda
Feestconcert

Nederlands Philharmonisch Orkest

Feestconcert

Al weer heel wat jaren geeft het Nederlands Philharmonisch Orkest een wervelend feestconcert in de dagen voor kerst. Dit jaar is het een vrolijk programma in Amerikaanse en Hongaarse sfeer.

Amerika

Het traditionele feestconcert van het Nederlands Philharmonisch Orkest neemt u deze maal mee op reis naar twee landen en hun festijnen. Het eerste deel van het concert is Amerikaans. Dirigent Ivan Meylemans doet Hollywood aan, zwerft door het Wilde Westen en laat zelfs een Europeaan als Dvořák aan het woord. Kers op de taart is het Tubaconcert van John Williams, gespeeld door David Kutz, tubaïst uit het orkest.

Hongarije

Dan lijkt het een flinke stap naar Johann Strauss. Maar hij was het die in 1872 in Boston zijn Donau-wals door een monsterorkest van 1000 musici liet uitvoeren. Met die beroemde Weense wals gaan we richting Hongarije, de tweede bestemming van dit muzikale feest. Een internationale stoet van componisten, zoals Brahms, Berlioz en natuurlijk Strauss, laat zijn inspiratie de vrije loop met Hongaars getinte marsen, polka’s, walsen en andere dansen.

Anderen bekeken ook deze concerten