Agenda
Hannes Minnaar speelt Rachmaninoffs Pianoconcert nr. 3

Nederlands Philharmonisch Orkest

Hannes Minnaar speelt Rachmaninoffs Pianoconcert nr. 3

Een volledig Russisch programma onder leiding van de Russische dirigent Valentin Uryupin. Hannes Minnaar schittert in het Derde pianoconcert van Rachmaninoff.

Hannes Minnaar

Pianist Hannes Minnaar is zonder twijfel één van de grootste pianisten van ons land. Hij was prijswinnaar tijdens de Koningin Elisabethwestrijd van 2010 en winnaar van de Nederlandse Muziekprijs 2016. Hoewel hij nog jong is, heeft hij de wereldpodia al overtuigend veroverd. Rachmaninoff kent hij uitstekend, zoals zijn met een Edison bekroonde cd met werk van deze Rus bewees. Hij speelt het Derde piaonconcert van Rachmaninoff, misschien wel het meest virtuoze soloconcert ooit geschreven.

Rachmaninoff

‘Had ik het maar leren kennen in mijn studententijd, dan was ik nog te jong geweest om er bang voor te zijn.’ Woorden van een befaamd concertpianist over Rachmaninoffs Derde pianoconcert. De componist zelf deed er een hele bootreis naar Amerika over om het in te studeren voor zijn Amerikaanse tournee. Naast Rachmaninoff hoort u een bruisend Spaanse capriccio van Rimski-Korsakov en de beroemde Italiaanse liefdestragedie ‘Romeo en Julia’ door de ogen van Tsjaikovski.

 

Beluister onderstaand fragment om een indruk te krijgen van Rachmaninoffs Derde pianoconcert.

Anderen bekeken ook deze concerten