Home
Coronamaatregelen

Coronamaatregelen

Informatie over uw concertbezoek

We zijn blij in het nieuwe seizoen weer voor u te mogen spelen! Tot eind 2020 spelen we concerten in aangepaste vorm. Vanzelfsprekend houden wij ons hierbij aan de richtlijnen van het RIVM. Vanaf dinsdag 29 september 2020 is het verplicht een mondkapje te dragen bij uw bezoek aan Het Concertgebouw, Paradiso, Philharmonie Haarlem, TAQA Theater de Vest en de NedPhO-Koepel. Wij verzoeken u een mondkapje te dragen wanneer u zich beweegt door het gebouw. Zodra u op uw plek in de zaal zit mag het mondkapje af. 

 

Hieronder leest u welke voorzorgsmaatregelen de concertzalen genomen hebben om ieders veiligheid te waarborgen.

Het Concertgebouw

In het najaar mogen wij slechts 350 bezoekers ontvangen in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Onze reeds geplande concerten zijn aangepast binnen de RIVM-richtlijnen. Dit houdt onder meer in dat de geplande concerten vervangen zijn door nieuwe programma’s van een uur, deze zullen wij tweemaal per avond/middag uitvoeren. Er wordt 1,5 meter afstand gehouden tussen huishoudens en het niet mogelijk is om zelf een stoel te kiezen, uw zitplaats zal ter plekke worden aangewezen door de medewerkers van Het Concertgebouw. 

NedPhO-Koepel

Op 1 juni openden wij de deuren van de NedPhO-Koepel weer voor speciale Anderhalvemeterconcerten. Uiteraard houden wij ons bij deze kleinschalige concerten aan de voorschriften van de overheid. Zo hebben we plek voor een beperkt aantal bezoekers en zijn kaarten exclusief online te bestellen, met een maximum van 2 kaarten per persoon. 

Philharmonie Haarlem

Om publiek op een veilige manier te kunnen ontvangen is de zaalcapaciteit in Philharmonie Haarlem flink naar beneden bijgesteld. Ook zijn er verschillende ingangen gecreëerd, is er duidelijke markering op de grond en staan er desinfectiezuilen op meerdere punten.

Paradiso

In Paradiso zijn uitgebreide veiligheidsmaatregelen getroffen om de concertzaal gereed te maken voor kleinschalige concerten en programma’s. Er is plek voor maximaal 260 bezoekers en er zijn speciale looproutes aangelegd, zodat iedereen anderhalve meter afstand van elkaar kan houden. 

TAQA Theater de Vest

Bij TAQA Theater de Vest in Alkmaar zijn verschillende maatregelen getroffen om een veilige omgeving te bieden aan alle bezoekers, medewerkers en artiesten. Er is voor gezorgd dat iedereen 1,5 meter afstand tot elkaar kan houden, medewerkers begeleiden de bezoekers bij het inlopen van de zaal en er zijn diverse hygiënemaatregelen. Na afloop van het concert kunt u zittend nog nagenieten in de foyer of in Grand Café Klunder.