Home
Update rondom het coronavirus

Update rondom het coronavirus

Persconferentie 28 september

Tijdens de persconferentie op maandag 28 september zijn nieuwe coronamaatregelen bekendgemaakt. Het is nog onduidelijk wat dit bekent voor onze concerten en uw bezoek aan concertzalen. De Rijksoverheid meldt dat er mogelijk uitzonderingen geleden voor instellingen met een cultureel belang, die hebben aangetoond hun protocol met succes in praktijk te brengen. De veiligheidsregio neemt hierover op dinsdag een besluit. We verwachten dat onze concerten door kunnen gaan. Zodra meer bekend is over het besluit, verschijnt er een update op deze pagina.

Concerten najaar 2020

In verband met de coronamaatregelen mogen wij dit najaar slechts 350 personen ontvangen in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. De reeds geplande concerten zijn vervangen door nieuwe programma’s van een uur, deze zullen wij tweemaal per avond/middag uitvoeren. Wij zijn blij dat we veel solisten en dirigenten van de originele programmering alsnog kunnen verwelkomen.

 

Maatregelen per zaal

In alle zalen waar wij spelen zijn er maatregelen genomen in overeenstemming met de richtlijnen van het RIVM. U kunt veilig en gerust onze concerten en opera's bezoeken. Voor de meest actuele maatregelen verwijzen wij u naar de websites van de zalen:

 

Het Concertgebouw

Nationale Opera & Ballet

NedPhO-Koepel

Philharmonie Haarlem

TAQA Theater de Vest, Alkmaar

TivolliVredenburg, Utrecht

Paradiso, Amsterdam

 

Concerten vanaf januari
De programmering voor de tweede helft van het seizoen blijft vooralsnog ongewijzigd. Indien u kaarten voor concerten na 1 januari heeft gekocht, loopt u geen enkel risico. Wanneer een concert wordt geannuleerd, verplaatst of aangepast, kunt u eenvoudig de waarde van de gekochte kaarten omzetten naar een voucher of restitutie. Zo bent u er altijd van verzekerd dat u uw geld terugkrijgt. Bovendien krijgt u als kaartkoper voorrang bij de verkoop voor mogelijke alternatieve concerten. 

 

'Bewaar je ticket, geniet later' 

Wij bieden bezoekers uiteraard compensatie voor gekochte concertkaarten. Kaarthouders ontvangen een voucher ter hoogte van de oorspronkelijke ticketprijs, inclusief servicekosten. Dit tegoed kan in de toekomst gebruikt worden voor de aankoop van kaarten voor een concert van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest. Ook kunnen kaartkopers ervoor kiezen om het aankoopbedrag van het ticket te doneren. Dit bedrag komt volledig ten goede aan de toekomstbestendigheid van onze orkesten. Hiermee kunnen we de grote economische klap die ons treft door de coronacrisis, deels opvangen. Wij hebben er uiteraard begrip voor als kaarthouders niet van deze regeling gebruik willen of kunnen maken; zij kunnen dan alsnog hun geld terugvragen.

 

Het is mogelijk dit te regelen voor onze afgelaste concerten in Het Concertgebouw die zouden plaatsvinden t/m december 2020. Klik hier voor meer informatie.

Deze pagina is geüpdatet op dinsdag 29 september 10:00.