Home
Update rondom het coronavirus

Update rondom het coronavirus

Vanwege de actuele maatregelen rond het coronavirus zijn wij beperkt in het spelen voor ons publiek. Per 1 juni is de NedPhO-Koepel in Amsterdam-Oost weer geopend voor Anderhalvemeterconcerten met een beperkt aantal bezoekers.

 

Concerten najaar 2020

In verband met de coronamaatregelen mogen wij dit najaar slechts 350 personen ontvangen in de Grote Zaal van Het Concertgebouw. Hierdoor zijn wij genoodzaakt deze concerten in een andere vorm uit te voeren.  De reeds geplande concerten zullen worden vervangen door nieuwe programma’s van een uur, deze zullen wij tweemaal per avond/middag uitvoeren. De nieuwe concerten zijn geprogrammeerd in lijn met de originele programmering. U zult de meerderheid van de dirigenten, solisten, componisten en werken herkennen. Op 14 augustus maken wij het aangepaste programma bekend. De kaartverkoop begint op maandag 24 augustus. Vrienden en kaartkopers van afgelaste concerten krijgen voorrang en mogen op al 17 augustus kaarten bestellen. 

 

Concerten vanaf januari
De programmering voor de tweede helft van het seizoen blijft vooralsnog ongewijzigd. Indien u kaarten voor concerten na 1 januari heeft gekocht, loopt u geen enkel risico. Wanneer een concert wordt geannuleerd, verplaatst of aangepast, kunt u eenvoudig de waarde van de gekochte kaarten omzetten naar een voucher of restitutie. Zo bent u er altijd van verzekerd dat u uw geld terugkrijgt. Bovendien krijgt u als kaartkoper voorrang bij de verkoop voor mogelijke alternatieve concerten. 

 

'Bewaar je ticket, geniet later' 

Wij bieden bezoekers uiteraard compensatie voor gekochte concertkaarten. Wij volgen daarbij het landelijke initiatief ‘Bewaar je ticket, geniet later’ dat op donderdag 9 april is gepresenteerd door theaters en concertzalen.

 

Kaarthouders ontvangen een voucher ter hoogte van de oorspronkelijke ticketprijs, inclusief servicekosten. Dit tegoed kan in de toekomst gebruikt worden voor de aankoop van kaarten voor een concert van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest. Ook kunnen kaartkopers ervoor kiezen om het aankoopbedrag van het ticket te doneren. Dit bedrag komt volledig ten goede aan de toekomstbestendigheid van onze orkesten. Hiermee kunnen we de grote economische klap die ons treft door de coronacrisis, deels opvangen. Wij hebben er uiteraard begrip voor als kaarthouders niet van deze regeling gebruik willen of kunnen maken; zij kunnen dan alsnog hun geld terugvragen.

 

Met ingang van 6 mei is het mogelijk dit te regelen voor onze afgelaste concerten in Het Concertgebouw. Klik hier voor meer informatie.

Deze pagina is geüpdatet op donderdag 4 augustus 9:30.