Home
Update rondom het coronavirus

Update rondom het coronavirus

Laatste nieuws

Tijdense de persconferentie op dinsdag 17 november heeft de regering de coronamaatregelen versoepelt. Helaas is het niet haalbaar om concerten voor 30 bezoekers te organiseren in Het Concertgebouw. Daarom zijn al onze concerten in Het Concertgebouw t/m 15 december afgelast. Wel zijn wij blij u weer te mogen verwelkomen bij onze Anderhalvemeterconcerten in de NedPhO-Koepel. Hieronder ziet u de status van onze aankomende concerten:

 

Beethoven 2020 met Arthur en Lucas Jussen

Helaas is het niet haalbaar om deze concertreeks voor 30 bezoekers te organiseren in Het Concertgebouw en Philharmonie Haarlem. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om de concerten te annuleren. Kaartkopers zijn per e-mail geïnformeerd worden over de afwikkeling van hun concertkaarten.

 

Le Nozze di Figaro

Vanwege aangescherpte coronamaatregelen zijn wij tot onze spijt genoodzaakt alle voorstellingen van Le Nozze di Figaro in Nationale Opera & Ballet af te gelasten. Kaartkopers zijn per e-mail geïnformeerd.

 

Sinterklaasconcert (3+)

Tijdens de persconferentie werd ook benadrukt dat Sinterklaas alleen in een kleine kring gevierd mag worden. Wij vinden het niet verantwoord om onder de aangescherpte maatregelen het Sinterklaasconcert op vrijdag 4 december in de NedPhO-Koepel door te laten gaan. Kaartkopers zijn per e-mail geïnformeerd.

 

Anderhalvemeterconcert: Koper en koor

Vanwege de huidige coronamaatregelen en het afgelasten van concerten, hebben wij veel moet schuiven in de planning. Helaas is dit concert, vanwege een herplanning bij De Nationale Opera, in het gedrang gekomen. Het concert kan daarom niet plaatsvinden op 11 en 20 december, wel hebben we twee alternatieve data gevonden: woensdag 9 december (19.00 en 21.00 uur) en zaterdag 12 december (16.00 uur). Kaartkopers zijn per e-mail geïnformeerd.

 

Muziekcollege: Beethoven

Vanwege de huidige coronamaatregelen en het afgelasten van concerten, hebben wij veel moet schuiven in de planning. Daardoor is dit muziekcollege helaas in het gedrang gekomen. Wel hebben we een alternatieve datum gevonden: zaterdag 16 januari 2021 om 14.00 uur. Alle tickets met de oude datum, blijven geldig voor de nieuwe datum. Bezoekers die kaarten hebben voor het muziekcollege zijn per e-mail geïnformeerd.

Coronamaatregelen

Mondkapjes
Vanaf dinsdag 29 september 2020 is het verplicht een mondkapje te dragen bij uw bezoek aan Het Concertgebouw, Paradiso, Philharmonie Haarlem, TAQA Theater de Vest en de NedPhO-Koepel. Wij verzoeken u een mondkapje te dragen wanneer u zich beweegt door het gebouw. Zodra u op uw plek in de zaal zit mag het mondkapje af. Het is belangrijk dat u zelf een mondkapje meeneemt, in de concertzalen zijn deze niet verkrijgbaar.

 

Maatregelen per zaal

In alle zalen waar wij spelen zijn er maatregelen genomen in overeenstemming met de richtlijnen van het RIVM. U kunt veilig en gerust onze concerten en opera's bezoeken. Voor de meest actuele maatregelen verwijzen wij u naar de websites van de zalen:

 

Het Concertgebouw

Nationale Opera & Ballet

NedPhO-Koepel

Philharmonie Haarlem

TAQA Theater de Vest, Alkmaar

TivolliVredenburg, Utrecht

Paradiso, Amsterdam

 

Concerten vanaf januari
De programmering voor de tweede helft van het seizoen blijft vooralsnog ongewijzigd. Indien u kaarten voor concerten na 1 januari heeft gekocht, loopt u geen enkel risico. Wanneer een concert wordt geannuleerd, verplaatst of aangepast, kunt u eenvoudig de waarde van de gekochte kaarten omzetten naar een voucher of restitutie. Zo bent u er altijd van verzekerd dat u uw geld terugkrijgt. Bovendien krijgt u als kaartkoper voorrang bij de verkoop voor mogelijke alternatieve concerten. 

 

'Bewaar je ticket, geniet later' 

Wij bieden bezoekers uiteraard compensatie voor gekochte concertkaarten. Kaarthouders ontvangen een voucher ter hoogte van de oorspronkelijke ticketprijs, inclusief servicekosten. Dit tegoed kan in de toekomst gebruikt worden voor de aankoop van kaarten voor een concert van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest. Ook kunnen kaartkopers ervoor kiezen om het aankoopbedrag van het ticket te doneren. Dit bedrag komt volledig ten goede aan de toekomstbestendigheid van onze orkesten. Hiermee kunnen we de grote economische klap die ons treft door de coronacrisis, deels opvangen. Wij hebben er uiteraard begrip voor als kaarthouders niet van deze regeling gebruik willen of kunnen maken; zij kunnen dan alsnog hun geld terugvragen.

 

Het is mogelijk dit te regelen voor onze afgelaste concerten in Het Concertgebouw die zouden plaatsvinden t/m december 2020. Klik hier voor meer informatie.

Deze pagina is geüpdatet op donderdag 16 november, 12.00 uur