Home
Update rondom het coronavirus

Update rondom het coronavirus

Vanwege de actuele maatregelen rond het coronavirus zijn wij beperkt in het spelen voor ons publiek. Om deze reden kunnen grootschalige concerten en opera’s tot 1 september geen doorgang vinden. Per 1 juni is de NedPhO-Koepel in Amsterdam-Oost weer geopend voor Anderhalvemeterconcerten met een beperkt aantal bezoekers.

 

'Bewaar je ticket, geniet later' 

Wij bieden bezoekers uiteraard compensatie voor gekochte concertkaarten. Wij volgen daarbij het landelijke initiatief ‘Bewaar je ticket, geniet later’ dat op donderdag 9 april is gepresenteerd door theaters en concertzalen.

 

Kaarthouders ontvangen een voucher ter hoogte van de oorspronkelijke ticketprijs, inclusief servicekosten. Dit tegoed kan in de toekomst gebruikt worden voor de aankoop van kaarten voor een concert van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest. Ook kunnen kaartkopers ervoor kiezen om het aankoopbedrag van het ticket te doneren. Dit bedrag komt volledig ten goede aan de toekomstbestendigheid van onze orkesten. Hiermee kunnen we de grote economische klap die ons treft door de coronacrisis, deels opvangen. Wij hebben er uiteraard begrip voor als kaarthouders niet van deze regeling gebruik willen of kunnen maken; zij kunnen dan alsnog hun geld terugvragen.

 

Met ingang van 6 mei is het mogelijk dit te regelen voor onze afgelaste concerten in Het Concertgebouw. Klik hier voor meer informatie.

 

Volgend seizoen
Hoe onze concerten er in het nieuwe seizoen uit gaan zien is momenteel nog onzeker. Dankzij de versoepeling van de coronamaatregelen die premier Mark Rutte woensdag 24 juli aankondigde, is er vanaf 1 juli geen maximum bezoekersaantal meer, zolang mensen 1,5 meter afstand kunnen houden. We werken achter de schermen aan verschillende scenario’s om in het nieuwe seizoen op een veilige manier voor u te kunnen spelen.

 

Indien u kaarten voor concerten na 1 september heeft gekocht, loopt u geen enkel risico. Wanneer een concert wordt geannuleerd, verplaatst of aangepast, kunt u eenvoudig de waarde van de gekochte kaarten omzetten naar een voucher of restitutie. Zo bent u er altijd van verzekerd dat u uw geld terugkrijgt. Bovendien krijgt u als kaartkoper voorrang bij de verkoop voor mogelijke alternatieve concerten. 

Deze pagina is geüpdatet op donderdag 26 juni 9:30.