Jong
De Orkestacademie

De Orkestacademie

De Orkestacademie biedt jaarlijks plaats aan enkele talentvolle jonge musici van het Conservatorium van Amsterdam. De musici die zijn toegelaten nemen als volwaardig orkestlid deel aan verschillende opera- en concertproducties. Daarnaast geven de academisten kamermuziekconcerten op diverse locaties. De orkestacademie heeft sinds haar oprichting tientallen succesvolle orkestmusici opgeleid. Velen spelen momenteel in beroepsorkesten.

Programma

De Orkestacademie bestaat uit de volgende onderdelen:

  • het meespelen van ca. 5 opera- en orkestprogramma’s onder leiding van chefdirigent en gastdirigenten.
  • het spelen van een kamermuziekconcert, samen met enkele orkestleden; bij het instuderen worden de academisten gecoached door orkestleden
  • deelname aan educatieve projecten

Aanmelden voor de orkestacademie 2019-2020

Aanmelding voor seizoen 2019-2020 staat open voor studenten die in dat seizoen 2e jaars masterstudent zijn aan het Conservatorium van Amsterdam. De student moet gedurende het seizoen ruim beschikbaar zijn voor producties van het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest.

 

Er worden audities gehouden voor Viool, Altviool, Cello, Contrabas, Fluit, Hoorn, Trompet, Slagwerk en Harp.

Audities

De audities voor de Orkestacademie 2019-2020 worden gehouden op di 26 (avond), wo 27 (ochtend en avond) en do 28 maart (middag en avond). De exacte planning volgt. Download hieronder het repertoire: