Orkesten
Roosje Reumkens-Dillingh

Roosje Reumkens-Dillingh

2e viool

Roosje Reumkens-Dillingh

Roosje Reumkens-Dillingh begon op 4-jarige leeftijd met vioolspelen op de muziekschool in Delft. Via het Rotterdams Hellendaal Vioolinstituut kwam ze terecht in de jong talentklas van het Rotterdams Conservatorium, waar ze studeerde bij Vaclav Novak. Verder volgde ze lessen bij o.a. Benzion Shamir, Jean-Jaques Kantorow en Zachar Bron. Met het Rotterdams Jeugd Kamerorkest en het vooropleidingsorkest van het Rotterdams Conservatorium, waarvan zij beiden concertmeester was, maakte ze reizen naar o.a. Italië, Denemarken, Frankrijk, Tsjechië, Japan, Amerika en Rusland. Regelmatig trad ze op als soliste.

In 2001 studeerde ze af met een 9, waarna ze de masteropleiding aan het Sweelinck conservatorium te Amsterdam volgde bij Johannes Leertouwer. Roosje speelde in verschillende orkesten en ensembles, waaronder als concertmeester in het het Laurens Bachorkest te Rotterdam. Sinds januari 2003 is ze als vast lid verbonden aan het Nederlands Kamerorkest.

Roosje bespeelt een Montagnana viool uit 1729, haar ter beschikking gesteld door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.