Orkesten
Dana Zemtsov

Dana Zemtsov

Altviool

Dana Zemtsov

Het altvioolspelen kreeg Dana Zemtsov al van jongs af aan mee want haar beide ouders waren altviolisten. Ze volgde masterclasses bij gerenommeerde altisten als Bruno Giuranna en Sven Arne Tepl. Momenteel studeert ze bij Michael Kugel. Zij heeft in haar carrière al heel wat prijzen op haar naam staan. Zo werd ze in 2010 tijdens de Avond van de Jonge Musicus verkozen tot ‘Jonge Musicus van het Jaar’ en vertegenwoordigde ze Nederland bij de Eurovision Young Musicians Competition in Wenen.

 

In haar uitgebreide concertpraktijk soleerde Dana Zemtsov met orkesten als Holland Symfonia en Sinfonia Rotterdam en speelde samen met befaamde musici als Janine Jansen, Liza Ferschtman en Boris Berezovsky. Daarbij trad ze op in grote zalen waaronder het Concertgebouw in Amsterdam, de Rotterdamse Doelen en Carnegie Hall in New York. Ook was ze te horen tijdens gerenommeerde festivals waaronder het Delft Chamber Music Festival en het Grachten Festival. Ze is het jongste lid van het Zemtsov Viola Quartet, waarin ook haar ouders en een neef meespelen.

 

Haar cd’s getuigen van een gedurfde repertoirekeuze. ‘De Grand Tango van Piazzolla maakt deel uit van mijn nieuwste cd. Maar bij de voorbereiding werd het naar mijn zin te klassiek of te agressief. Toen ben ik tangolessen gaan nemen om de muziek ook echt fysiek te voelen.’