Nieuws
Opera Studio vanuit de NedPhO-Koepel

Opera Studio vanuit de NedPhO-Koepel

Nederlands Kamerorkest op NPO Radio 4 met zangers van De Nationale Opera Studio

Het Nederlands Kamerorkest o.l.v. Gordan Nikolić geeft een bijzonder concert met vier zangers van De Nationale Opera Studio: Verity Wingate (sopraan), Maya Gour (mezzosopraan), Maksym Nazarenko (bariton) en Frederik Bergman (bas-bariton). Het concert wordt op maandag 14 juni om 20.00 uur uitgezonden tijdens het NTR Avondconcert op NPO Radio 4 en op Facebook en YouTube.

Tijdens het concert speelt het Nederlands Kamerorkest een zeer uiteenlopend programma, met muziek uit opera’s van Mozart en Gluck, maar ook met liederen van Copland die op het grensgebied liggen van klassiek en musical. Alle operastemmen komen hierdoor uitgebreid aan bod. Zo zingt sopraan Verity Wingate religieus werk van Hendrik Andriessen met haar midden stemgeluid en gaat ze de hoogte in tijdens de Nederlandse première van O Dessa Ögon van Anders Hillborg. Het concert opent met de Symfonie La casa del Diavolo (‘Het huis van de duivel’) van Boccherini. Hierin heeft de componist letterlijk muziek van tijdgenoot Gluck overgenomen uit zijn opera Orphée et Eurydice; een perfecte opener en schakel naar de aria’s van Gluck die hierop volgen.

Samenwerking met De Nationale Opera
Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest is het vaste orkest bij De Nationale Opera. Deze samenwerking gaat verder dan een gedeelde chef-dirigent en gezamenlijke producties. Komend seizoen werken beide organisaties samen tijdens school- en familieconcerten en delen ze voor het voor het eerst een (junior) assistent-dirigent: Giuseppe Mengoli. Hij zal Lorenzo Viotti, de gloednieuwe chef-dirigent die in seizoen 2021-2022 zijn opwachting maakt, ondersteunen bij al zijn producties. Daarnaast streven we ieder seizoen een samenwerking tussen het Nederlands Kamerorkest en De Nationale Opera Studio. Al deze initiatieven sluiten aan bij de missie om jong talent te ondersteunen.

Talentontwikkeling
Naast De Nationale Opera Studio ondersteunen wij ook talenten in onze Orkestacademie (enkele talentvolle jonge musici van het Conservatorium van Amsterdam nemen als volwaardig orkestlid deel aan verschillende opera- en concertproducties). Daarnaast werken we actief samen met het Leerorkest (een innovatieve vorm van muziekeducatie waarbij alle kinderen de kans krijgen om onder schooltijd een muziekinstrument te leren bespelen), AYPhil (een jeugdorkest het grote symfonische repertoire speelt), het Amersfoorts Jeugd Orkest (een podium voor jonge getalenteerde musici in de leeftijd van 13 tot 24 jaar) en het Almeers Jeugd Symfonie Orkest (een orkest voor jongeren vanaf 14 jaar die graag samen muziek willen maken).

De Nationale Opera Studio
De Nationale Opera Studio is het programma voor jonge artiesten. Het talentenprogramma ging in 2018 van start en wordt geleid door de internationaal gerenommeerde sopraan Rosemary Joshua. Het doel van de Studio is dat de talenten zich verder kunnen ontwikkelen tot allround artiesten door een kwalitatief hoogstaande training, gecombineerd met een breed scala aan professionele ervaringen. Na een kerstconcert in de NedPhO-Koepel in Amsterdam in december 2018, deed het Nederlands Kamerorkest in juni 2020 een livestream met De Nationale Opera Studio rondom Händel vanuit Nationale Opera & Ballet.

De biografieën van alle zangers zijn te vinden op operaballet.nl/opera/de-nationale-opera-studio.


Radio-uitzending: Opera Studio vanuit de NedPhO-Koepel

Maandag 14 juni 2021, 20.00 uur

Uitgezonden tijdens het NTR Avondconcert op NPO Radio 4
Opgenomen op zaterdag 15 mei 2021 in de NedPhO-Koepel in Amsterdam

Nederlands Kamerorkest
o.l.v. Gordan Nikolić, viool

De Nationale Opera Studio
Verity Wingate, sopraan
Maya Gour, mezzosopraan
Maksym Nazarenko, bariton
Frederik Bergman, bas-bariton

Programma
Boccherini - Symfonie nr. 6 in d ‘La casa del diavolo’
Gluck - Orphée et Eurydice: ‘Amour, viens rendre à mon âme’
Gluck - Orphée et Eurydice: ‘J'ai perdu mon Eurydice’
Andriessen - Miroir de peine
Copland - Old American Songs
Hillborg - O Dessa Ögon
Mozart - Così fan tutte: ‘Il core vi dono’
Mozart - Così fan tutte: ‘Ah, guarda sorella’
Mozart - Così fan tutte: ‘Soave sia il vento’

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten