Nieuws
Sushi & Schubert @ Zuidas

Sushi & Schubert @ Zuidas

Nederlands Philharmonisch Orkest naar Zuidas met Schubert én sushi

Heerlijke sushi van Sushilee en muziek van Schubert door topmusici op twee bijzondere locaties op de Zuidas: Circl en De Nieuwe Poort. Op vrijdag 5 oktober om 18.00 uur organiseert het Nederlands Philharmonisch Orkest Sushi & Schubert @ Zuidas. Voor € 32,50 krijgt het publiek twee concerten van een half uur, een volledige sushimaaltijd en drie gratis drankjes.

Bezoekers van Sushi & Schubert @ Zuidas zijn vanaf 17.15 uur welkom bij Circl, op steenworp afstand van station Amsterdam-Zuid, en worden daar ontvangen met een welkomstdrankje. Om 18.00 uur begint daar het eerste concert. Een kwintet uit het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt het beroemde Strijkkwintet in C van Schubert. Vervolgens worden de bezoekers opgesplitst in twee groepen. De ene groep gaat naar Sushilee voor een heerlijke sushimaaltijd, de andere groep gaat naar De Nieuwe Poort, alwaar cellist Carin Nelson samen met pianist Jelger Blanken de wonderschone Arpeggione Sonate van Schubert ten gehore zal brengen. Na een uur wisselt het publiek van locatie. Als afsluiting van de avond is er om 21.00 uur een borrel in De Nieuwe Poort.

Noord/Zuid

Door de aanleg van de Noord/Zuidlijn is Amsterdam een stukje kleiner geworden. Daarom organiseert het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest, na de spectaculaire opening van de Noord/Zuidlijn door het Nederlands Kamerorkest, dit seizoen concerten in Noord én Zuid. Het eerste concert is donderdag 20 september in het Zonnehuis in Amsterdam-Noord, waar de Classical Crash Course ‘Waarom Bach je kan laten huilen’ gepland staat; twee weken later volgt Sushi & Schubert @ Zuidas.

Programma

17.15 uur: Inloop & welkomstdrankje @ Circl
18.00 uur: Concert @ Circl: Strijkkwintet in C van Schubert door een kwintet uit het Nederlands Philharmonisch Orkest
19.00 uur: Groep 1: Sushi en drankje @ Sushilee / Groep 2: Drankje en concert @ De Nieuwe Poort: Arpeggione Sonate van Schubert door Carin Nelson (cello) en Jelger Blanken (piano)
20.00 uur: Groep 1: Drankje en concert @ De Nieuwe Poort: Arpeggione Sonate van Schubert door Carin Nelson (cello) en Jelger Blanken (piano) / Groep 2: Sushi en drankje @ Sushilee
21.00 uur: Afsluitende borrel @ De Nieuwe Poort

Locaties

Circl, Gustav Mahlerplein 1B
De Nieuwe Poort, Claude Debussylaan 2
Sushilee, George Gershwinlaan 534

Circl

Circl, aan het Gustav Mahlerplein, is volledig gebouwd volgens circulaire principes, met hergebruikte en herbruikbare materialen. Circl is een plek waar je kunt werken, maar ook een plek waar je kunt borrelen en dineren, andere mensen kunt ontmoeten of een lezing kunt bijwonen. Circl wil de maatschappij in beweging brengen naar een duurzame wereld, door de noodzakelijke veranderingen richting de circulaire economie inzichtelijk en concreet te maken.

De Nieuwe Poort

De Nieuwe Poort, aan de Claude Debussylaan, is een huis voor ontmoeting en inspiratie. Het is de plek waar je naartoe komt om bekenden en onbekenden te ontmoeten. Je kunt er terecht voor koffie, lunch, borrel en diner, maar ook live muziek, kunst, poëzie, lezingen en debatten. De Nieuwe Poort voert het maatschappelijk gesprek over de grote uitdagingen van deze tijd, zowel met een kortlopende programmering als met langdurige fora. De Nieuwe Poort is ook een social workplace: mensen met afstand tot de arbeidsmarkt krijgen een opstap; zo is het restaurant bijvoorbeeld ook een opleidingskeuken.

Nederlands Philharmonisch Orkest

Mintje van Lier, viool
Marieke Boot, viool
Laura van der Stoep, altviool
Douw Fonda, cello
Nitzan Laster, cello
Carin Nelson, cello
Jelger Blanken, piano

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten