Nieuws
Livestream vanuit uitverkocht Concertgebouw

Livestream vanuit uitverkocht Concertgebouw

Nederlands Philharmonisch Orkest speelt Pianoconcert nr. 2 van Rachmaninoff

Het nieuwe seizoen begint goed voor het Nederlands Philharmonisch Orkest. De concerten op zaterdag 15 en zondag 16 september in Het Concertgebouw in Amsterdam zijn uitverkocht. Het orkest speelt onder leiding van chef-dirigent Marc Albrecht het beroemde Pianoconcert nr. 2 van Rachmaninoff met meesterpianist Dejan Lazić. Vanwege de enorme belangstelling zal het concert van zaterdag 15 september vanaf 20.15 uur live te volgen zijn op de Facebookpagina en het YouTubekanaal van het orkest.

Dejan Lazić

Dejan Lazić is al meer dan tien jaar een zeer vertrouwd gezicht bij het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest, maar deelt nu voor het eerst het podium met chef-dirigent Marc Albrecht. Twee jaar lang was hij succesvol artist-in-residence bij het Nederlands Kamerorkest en nog altijd is hij vrijwel jaarlijks te gast. De in Amsterdam wonende Kroatische pianist heeft een indrukwekkende carrière opgebouwd en speelde onder meer met The City of Birmingham Orchestra, Boston Symphony Orchestra en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Onlangs verscheen de cd The London Connection, opgenomen met het Nederlands Kamerorkest onder leiding van Gordan Nikolić.

Janáček en Stravinsky

Naast Pianoconcert nr. 2 van Rachmaninoff staan tijdens de concerten ook Sinfonietta van Janáček en De Vuurvogel van Stravinsky op het programma. Met Janáčeks Sinfonietta opent chef-dirigent Marc Albrecht het concertseizoen feestelijker dan ooit; het stuk opent en sluit af met een koperensemble van maar liefst 12 trompetten. Het ballet De Vuurvogel maakte Igor Stravinsky in één klap dé componist van Parijs en omstreken. De romantische invloed van leermeester Rimski-Korsakov is nog duidelijk hoorbaar, maar in de Danse infernale neemt Stravinsky alvast een voorschot op zijn meesterwerk Le Sacre du Printemps

Livestream

De livestream wordt mogelijk gemaakt door 24classics – hét platform voor klassieke muziek - en is zaterdag 15 september vanaf 20.15 uur te volgen via de volgende links:
Facebook:
www.facebook.com/NedPhO.NKO/videos/238190350201568/ 
YouTube:
www.youtube.com/watch?v=dUP98Ez0mnE 

Livestream vanuit Het Concertgebouw

za 15 september 2018, 20.15 u
Het Concertgebouw, Amsterdam

 

Het Nederlands Philharmonisch Orkest
Marc Albrecht, dirigent
Dejan Lazić, piano

 

Programma
Janáček - Sinfonietta 
Rachmaninoff - Pianoconcert nr. 2 
Stravinsky - De Vuurvogel suite 1919

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten