Nieuws
Nederlands Kamerorkest speelt Sjostakovitsj

Nederlands Kamerorkest speelt Sjostakovitsj

Concertstream vanuit Het Concertgebouw

Op maandag 14 december om 20.00 uur streamt het Nederlands Kamerorkest het concert dat het orkest afgelopen weekend gaf in een leeg Concertgebouw. Gordan Nikolić soleert in het virtuoze Tweede vioolconcert van Sjostakovitsj; daarvoor speelt het orkest onder zijn leiding Ouverture ‘Coriolan’ van Beethoven en Sommernacht van Schoeck. De concertstream is te zien op Facebook en YouTube. Stel nu je herinnering in!

Het concert opent met Ouverture ‘Coriolan’ van Ludwig van Beethoven, die deze week precies 250 jaar geleden werd gedoopt in Bonn in Duitsland. Sommernacht (1945) van de Zwitserse componist Othmar Schoeck is een werk voor strijkers geïnspireerd op het gelijknamige gedicht van Gottfried Keller over het geheime werk van jonge dorpelingen die naast hun andere oogsttaken midden in de nacht het graan oogsten van een weduwe uit het dorp. Het slotstuk is het donkere, introverte Tweede vioolconcert van Dmitri Sjostakovitsj, dat hij schreef na zijn hartaanval in 1966.

Drie concertstreams in december
Het Nederlands Philharmonisch Orkest|Nederlands Kamerorkest streamt in december drie concerten op zowel Facebook als YouTube. Afgelopen zondag 6 december streamden wij het concert met het Nederlands Philharmonisch Orkest onder leiding van voormalig chef-dirigent Hartmut Haenchen met het aangrijpende Mors aeterna van Willem Jeths en Brahms’ magistrale Eerste symfonie.

Na de concertstream met het Nederlands Kamerorkest op maandag 14 december, wordt op woensdag 30 december het Feestconcert van het Nederlands Philharmonisch Orkest gestreamd. Het jaarlijks terugkerende concert wordt georganiseerd in samenwerking met het Ouderenfonds. Het orkest staat dit jaar onder leiding van assistent-dirigent Nil Venditti, die inmiddels veel furore maakt in het buitenland.

Concertstream: Nederlands Kamerorkest speelt Sjostakovitsj
Maandag 14 december, 20.00 uur
Facebook
YouTube

Programma
Beethoven - Ouverture 'Coriolan' in c, op. 62
Schoeck - Sommernacht, op. 58
Sjostakovitsj - Vioolconcert nr. 2, in cis, op. 129

Uitvoerenden
Nederlands Kamerorkest
Gordan Nikolić, viool / muzikaal leider

Het concert wordt gelijktijdig uitgezonden door de NTR in het programma Avondconcert op NPO Radio 4.

Laatste nieuws

Alle nieuwsberichten