Agenda
Beethoven Vioolconcert

Nederlands Philharmonisch Orkest

Beethoven Vioolconcert

za 1 feb 2020 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
zo 2 feb 2020 15:00u TivoliVredenburg Koop kaarten
ma 3 feb 2020 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Een concert met twee grootse werken. Beroemd en geliefd is Beethovens Vioolconcert, gespeeld door meesterviolist Christian Tetzlaff. Minder bekend maar even enerverend is de weelderige Sinfonia Domestica van Richard Strauss.

Tetzlaff speelt Beethoven

Bijna 300 keer speelde Christian Tetzlaff het Vioolconcert van Beethoven. ‘Perfecter kan men dit concert niet spelen’, constateerde de Duitse pers over dit beroemdste vioolconcert aller tijden. Zelf noemt Tetzlaff het ‘een groot deel van mijzelf’. In dit virtuoze, maar ook uitgesproken intieme concert, legt de van karakter zo onbehouwen Beethoven zijn innerlijke emoties bloot en neemt hij je mee naar de gevoelige mens die hij eigenlijk was.

 

Beluister onderstaand fragment uit Beethovens Vioolconcert gespeeld door Christian Tetzlaff.

Marc Albrecht dirigeert Strauss

De Sinfonia Domestica van R. Strauss is een waar muzikaal Facebook waarin hij vol trots zijn huiselijk geluk toont. Iedereen komt voorbij; natuurlijk zijn vrouw en kind, maar ook andere familieleden en vrienden. In talloze ‘plaatjes en filmpjes’ laat hij zonder gêne alles horen, van ontroerende liefde en kinderpret tot familiaire ongemakken en echtelijke twisten. Een kleurrijke en weelderig gecomponeerde symfonie, waarmee het Nederlands Philharmonisch Orkest en chef-dirigent Marc Albrecht op hun top kunnen musiceren.

Anderen bekeken ook deze concerten