Agenda
Symphonic Cinema: The Echo of Being

Nederlands Philharmonisch Orkest

Symphonic Cinema: The Echo of Being

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

In het nieuwe Symphonic Cinema filmconcert The Echo of Being van de Nederlandse cineast Lucas van Woerkum, staat Gustav Mahler centraal. Terwijl het Nederlands Philharmonisch Orkest live muziek van de componist ten gehore brengt, stuurt Van Woerkum, zittend in het orkest, met een touchscreen zijn speelfilm op een panoramisch scherm ter plekke aan. De internationale cast bestaat uit de Britse acteur Greg Wise, actrice Amira Casar uit Frankrijk en de Nederlandse Dominique van Ginkel. Antony Hermus dirigeert.

The Echo of Being

In tegenstelling tot eerdere Symphonic Cinema-producties, die doorgaans het verhaal verbeelden waarop de muziek is gebaseerd, schreef Van Woerkum voor The Echo of Being een geheel nieuw script op basis van biografische elementen uit het leven van Gustav Mahler (1860-1911). De film is een hedendaagse vertaling van een groot thema uit Mahlers leven: het verliezen van een kind. Gezien vanuit haar eigen perspectief maakt zijn overleden dochter een reis naar het hiernamaals.

Internationale cast

Er is veel belangstelling van internationale topacteurs voor het relatief nieuwe fenomeen Symphonic Cinema. Zo wordt de vaderrol gespeeld door Greg Wise. Hij speelde in de met een Oscar bekroonde film Sense and Sensibility en is ook bekend van The Crown, Effie Gray, A Private War en The Discovery of Heaven. De moederrol wordt vertolkt Amira Casar, zij acteerde in Versailles, At Eternity’s Gate en Curiosa. Ook speelde zij in de Oscar-winnende film Call Me by Your Name. De 15-jarige Nederlandse Dominique van Ginkel vertolkte eerder een rol in Symphonic Cinema’s Firebird.

Anderen bekeken ook deze concerten