Agenda
Debussy, De Falla en Ravel

Nederlands Philharmonisch Orkest

Debussy, De Falla en Ravel

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

Dit concert ademt de sfeer van een zomerse Spaanse nacht. Het Nederlands Philharmonisch Orkest neemt ons samen met pianist Javier Perianes mee de nacht in met muziek van Manuel de Falla. Als opening klinkt Debussy’s Prélude à l'après-midi d'un faune.

Javier Perianes speelt De Falla

De Spaanse pianovirtuoos Javier Perianes neemt ons samen met dirigent Adrien Perruchon mee de zwoele nacht in, naar de zoet geurende Spaanse tuinen gezien door de ogen van De Falla. De pianopartij in Nachten in de tuinen van Spanje is virtuoos, maar zelden dominant. Veel vaker vormen het orkest en de pianist een eenheid. De Falla’s werk gespeeld door Javier Perianes belooft een intieme concertervaring te worden: muziek die je de Hollandse herfst even helemaal doet vergeten.

Veilig en vertrouwd op 1,5 meter

Bij dit concert worden de RIVM-voorschriften gevolgd. Er is meer dan voldoende ruimte om afstand tot elkaar te bewaren.

 

Mocht dit concert door het coronavirus onverhoopt niet door kunnen gaan of kunt u het concert niet bezoeken vanwege uw gezondheid, dan ontvangt u uw geld terug of een voucher voor later gebruik.

Meer info

Debussy’s Prélude à l'après-midi d'un faune

Met zijn Prélude à l'après-midi d'un faune schreef Claude Debussy een orkestraal meesterwerk. Aanleiding was het gelijknamige gedicht van Stéphane Mallarmé over een faun die in de hitte van de middagzon zijn sensuele dromen over mooie nimfen overdenkt. Met zijn impressionistische benadering van melodie, harmonie en klank weet Debussy perfect de broeierige sfeer van Mallarmé’s tekst in muziek om te zetten.

Anderen bekeken ook deze concerten