Agenda
Alexandre Kantorow speelt het Tweede pianoconcert van Chopin

Nederlands Kamerorkest

Alexandre Kantorow speelt het Tweede pianoconcert van Chopin

vr 9 okt 2020 20:15u Philharmonie Haarlem Niet meer in verkoop
ma 12 okt 2020 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
do 15 okt 2020 20:15u TAQA Theater De Vest Koop kaarten

Pianist Alexandre Kantorow – volgens kenners ‘de reïncarnatie van Liszt’ – soleert in Chopins Tweede pianoconcert met het Nederlands Kamerorkest. Onder de bevlogen leiding van Gordan Nikolić speelt het orkest de Eerste symfonie van Georges Bizet.

Alexandre Kantorow

Twee seizoenen geleden maakte Alexandre Kantorow zijn overweldigende debuut bij het Nederlands Kamerorkest. Als geen ander laat de jonge Franse pianovirtuoos in het Tweede pianoconcert van Chopin zijn vingers over de toetsen dansen. Alexandre Kantorow won vorig jaar als eerste Fransman de gouden medaille en de Grand Prix tijdens het Internationaal Tsjaikovski-concours, een van de meest prestigieuze concoursen wereldwijd.

Bestellen zonder risico

Mocht dit concert door het coronavirus onverhoopt niet door kunnen gaan dan zullen wij u hierover per e-mail berichten. Kaartkopers krijgen de keuze om het aankoopbedrag om te zetten in een voucher, donatie of restitutie. Zo kunt u, zonder enig risico kaarten bestellen.

Bizets Symfonie nr. 1

De Eerste symfonie van Bizet is een zeer dansant werk, dat bij uitstek past bij het Nederlands Kamerorkest en het bevlogen karakter van muzikaal leider Gordan Nikolić. Met zijn expressie en intense betrokkenheid danst hij bijna de muziek voor het Nederlands Kamerorkest. En met succes, want elk concert onder zijn leiding is een ware beleving. De Eerste symfonie van Bizet is een levenslustig jeugdwerk, dat lange tijd een sluimerend bestaan leidde, totdat choreograaf Balanchine er een schitterend ballet op creëerde en het stuk zo onsterfelijk maakte.

Anderen bekeken ook deze concerten