Agenda
Alexandre Kantorow speelt het Tweede pianoconcert van Chopin

Nederlands Kamerorkest

Alexandre Kantorow speelt het Tweede pianoconcert van Chopin

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

Pianist Alexandre Kantorow – volgens kenners ‘de reïncarnatie van Liszt’ – soleert in Chopins Tweede pianoconcert met het Nederlands Kamerorkest. Onder de bevlogen leiding van Gordan Nikolić speelt het orkest de Eerste symfonie van Georges Bizet.

Alexandre Kantorow

Twee seizoenen geleden debuteerde Alexandre Kantorow op indrukwekkende wijze bij het Nederlands Kamerorkest. Als geen ander laat de jonge Franse pianovirtuoos in het Tweede pianoconcert van Chopin zijn vingers over de toetsen dansen. Alexandre Kantorow won vorig jaar als eerste Fransman de gouden medaille en de Grand Prix tijdens het Internationaal Tsjaikovski-concours, één van de meest prestigieuze concoursen wereldwijd.

Veilig en vertrouwd op 1,5 meter

Bij dit concert worden de RIVM-voorschriften gevolgd. Er is meer dan voldoende ruimte om afstand tot elkaar te bewaren.

 

Mocht dit concert door het coronavirus onverhoopt niet door kunnen gaan of kunt u het concert niet bezoeken vanwege uw gezondheid, dan ontvangt u uw geld terug of een voucher voor later gebruik.

Meer info

Bizets Symfonie nr. 1

Chopin schreef het Tweede pianoconcert aan het begin van zijn carrière, toen hij nog maar negentien jaar oud was. Bizet was zelfs twee jaar jonger toen hij zijn Eerste symfonie componeerde. Een sprankelend jeugdwerk dat een sluimerend bestaan leidde totdat choreograaf Balanchine er een schitterend ballet bij creëerde en het stuk zo onsterfelijk maakte. Het dansante werk past bij uitstek bij het Nederlands Kamerorkest en het bevlogen karakter van muzikaal leider Gordan Nikolić. 

Anderen bekeken ook deze concerten