Agenda
Nederlands Kamerorkest speelt Mozart en Tsjaikovski

Nederlands Kamerorkest

Nederlands Kamerorkest speelt Mozart en Tsjaikovski

do 4 mrt 2021 20:15u TAQA Theater De Vest Koop kaarten
vr 5 mrt 2021 20:15u Philharmonie Haarlem Niet meer in verkoop
za 6 mrt 2021 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
zo 7 mrt 2021 14:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Mozart is de grote inspiratiebron van dit concert. Het Nederlands Kamerorkest speelt een werk van de componist, en een aantal andere werken die door Mozart geïnspireerd zijn. Zo staat onder meer de Rococovariaties van Tsjaikovski op het programma, met Gary Hoffman als cellist.

De vele kanten van Mozart

Het Nederlands Kamerorkest laat in dit concert vele kanten van Mozart horen. Mozart zelf opent het concert met zijn Symfonie nr. 25. Bijzonder aan de symfonie is dat hij in een mineurtoonsoort staat, in tegenstelling tot de meeste symfonieën van Mozart. In diepgang en kracht is het echter een onvergetelijk mooi werk. Tsjaikovski brengt zijn illustere voorganger dichtbij in een lichtvoetige suite die hij als eerbetoon Mozartiana noemde. In Stravinsky’s Concert in D komt een heel andere kant van Mozart naar voren: luchtig, maar wel met een pittige 20e-eeuwse twist.

Bestellen zonder risico

Mocht dit concert door het coronavirus onverhoopt niet door kunnen gaan dan zullen wij u hierover per e-mail berichten. Kaartkopers krijgen de keuze om het aankoopbedrag om te zetten in een voucher, donatie of restitutie. Zo kunt u, zonder enig risico kaarten bestellen.

Gary Hoffman

Voor Tsjaikovski’s Rococovariaties was Mozart opnieuw de inspiratiebron. Muziek voor orkest en een cellist die zijn instrument tot in de kleinste finesses beheerst. Gary Hoffman is al jaren een van de grootste cellisten van onze tijd. ‘Met zijn onberispelijke techniek en gepolijste toon bracht hij de essentie van klassiek en romantiek bij elkaar’, aldus een Amerikaanse recensie over zijn interpretatie van dit stuk.

Anderen bekeken ook deze concerten