Agenda
Ronald Brautigam speelt Mendelssohn

Nederlands Kamerorkest

Ronald Brautigam speelt Mendelssohn

vr 14 mei 2021 20:15u Philharmonie Haarlem Niet meer in verkoop
zo 16 mei 2021 14:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
ma 17 mei 2021 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Felix Mendelssohn was een wonderkind, maar ook in zijn latere composities klinkt de spontane energie van de jeugd door. Het Nederlands Kamerorkest komt met een programma waarin drie van zijn werken centraal staan. Te gast is de gelauwerde pianist Ronald Brautigam.

Mendelssohn

In zijn relatief korte leven wist Mendelssohn een grote verscheidenheid aan composities te schrijven. Hij schreef Die schöne Melusine als verjaardagscadeau voor zijn zusje Fanny, nadat hij een opera zag waarvan hij de ouverture maar matig vond. Dat kon Mendelssohn beter. Het verhaal gaat over de mooie waternimf Melusine die op zaterdagen in een slangenvrouw verandert. Met de beweeglijke muziek aan het begin laat Mendelssohn dan ook het water kabbelen.

Het voordeel van een serie

Dit concert is voordelig te bestellen in de series De zondagmatinee, Gouden klassiekers en Nederlands Kamerorkest.

Bekijk series

Ronald Brautigam

Ronald Brautigam schittert in Mendelssohns energieke, romantische Tweede pianoconcert. Brautigam en het Nederlands Kamerorkest kennen elkaar inmiddels goed; de pianist is al jaren een graag geziene gast bij het orkest. In de Derde symfonie zette Mendelssohn zijn reiservaringen in Engeland en Schotland op muziek. Hij verklankt de ruige natuur en brede vergezichten, en gebruikt bovendien Schotse volksliedjes en doedelzakklanken in het tweede deel.

Anderen bekeken ook deze concerten