Agenda
Lorenzo Viotti dirigeert Mahler 4

Nederlands Philharmonisch Orkest

Lorenzo Viotti dirigeert Mahler 4

za 5 jun 2021 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
zo 6 jun 2021 14:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

In de afgelopen jaren kwamen alle symfonieën van Mahler aan bod bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Met toekomstig chef-dirigent Lorenzo Viotti brengt het orkest nu zijn Vierde symfonie. Voorafgaand hoort u de Tweede symfonie van Schubert.

De Vierde van Mahler

Met zijn Vierde symfonie schrijft Mahler voor zijn doen een bijna bescheiden en lieflijke symfonie. De laatromantische, in de regel hemelbestormende componist baseerde zijn stuk op een lied, waarin een kind het paradijs betreedt en aan het slot zelf vertelt hoe mooi het er is. Dat levert zeer ontroerende muziek op. Sopraan Anna Lucia Richter is momenteel dé zangeres die met de schitterende, gezongen finale van de Vierde van Mahler furore maakt. ‘Zelden hoor je een zangeres zo in de tekst kruipen’, schreef de Volkskrant over haar. De vertolkingen van Mahler onder Haitink gaven haar het predicaat ‘gedroomde Mahler-zangeres’.

Speciaal voor seriehouders

Bestelt u een serie? Dan kunt u dit concert met 10% korting bestellen.

Bekijk series

Lorenzo Viotti

Voor de tweede keer dit seizoen dirigeert Lorenzo Viotti het Nederlands Philharmonisch Orkest. Voor komend seizoen is hij aangesteld als chef-dirigent van het orkest, volgens de Volkskrant ‘de uitdagendste dirigentenbaan van Nederland’. Dit concert is een unieke kans om alvast kennis te maken met Lorenzo Viotti.

Anderen bekeken ook deze concerten