Agenda
Concertstream: Debussy, Haydn en Brahms o.l.v. hoboïst François Leleux

Nederlands Kamerorkest

Concertstream: Debussy, Haydn en Brahms o.l.v. hoboïst François Leleux

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

François Leleux is niet alleen een begenadigd hoboïst, maar ook een excellent dirigent. Dat laat hij horen in een afwisselend concert waarin Haydn centraal staat. Bekijk de video hieronder voor een voorproefje van het concert!

Hoe werkt het?

Bij aankoop van een ticket ontvangt u per e-mail u een persoonlijke toegangscode waarmee u op donderdag 25 maart om 20.30 u de stream kunt bekijken. Bezoek vanaf een uur voor aanvang de pagina orkest.nl/leleux en vul uw code in om toegang te krijgen tot de stream.

François Leleux speelt Haydn

‘Hij knikt naar het orkest, gebaart met zijn hobo, dirigeert dansend met zijn hele lichaam’, schreef de pers over François Leleux. Een mooie omschrijving van deze Franse musicus als hij speelt én dirigeert. Want in beide is hij een groot artiest die het liefst multifunctioneel musiceert. Hij komt met een zorgvuldig samengesteld programma waarin de hobo een hoofdrol speelt, maar ook het Nederlands Kamerorkest ruimschoots aan bod komt. Op althobo opent hij het concert met een schitterend arrangement van Debussy’s meesterlijke saxofoonrapsodie. Op hobo speelt Leleux het heerlijk ontspannen, aan Haydn toegeschreven Hoboconcert.

François Leleux dirigeert Brahms en Schnelzer

Als dirigent ontfermt François Leleux zich over de Haydnvariaties van Brahms. Haydn gaf het plechtige koraal Sankt Anton een plekje in een van zijn divertimento’s. Toen Brahms dat werk tegenkwam, werd hij er meteen verliefd op en maakte er een schitterende set variaties van. Voor A Freak in Burbank liet componist Albert Schnelzer zich inspireren door de helderheid en vrolijkheid van Haydns muziek. Gestoken in een eigentijds jasje natuurlijk.

Podcast over Brahms

Wilt u meer weten over Johannes Brahms? Luister dan naar onderstaande aflevering van Masterminds waarin podcastmaker Botte Jellema en musicoloog Kees Wisse praten over het leven en de muziek van de componist.