Agenda
Concertstream: het Nederlands Kamerorkest speelt Mozart

Nederlands Kamerorkest

Concertstream: het Nederlands Kamerorkest speelt Mozart

Muzikaal leider Gordan Nikolić voert zijn Nederlands Kamerorkest aan in twee schitterende symfonieën van Mozart. Ook speelt het orkest een historisch jubileumwerk van de Nederlandse componist Hans Kox.

Jubileumswerk van Kox

Gordan Nikolić is al zeventien jaar de bevlogen leider van het Nederlands Kamerorkest. Zijn eerste seizoen was meteen een jubileum voor het orkest dat toen vijftig jaar bestond. Voor die gelegenheid componeerde Hans Kox The concert in the egg. Het stuk is geïnspireerd op een 16e-eeuws schilderij in de stijl van Hiëronimus Bosch, waarop een groepje muzikanten vrolijk in een ei zit te spelen. Een fascinerende compositie, minstens even fantasievol als het originele doek.

Hoe werkt het?

Registreer u gratis via de ‘reserveer kaarten’ knop. U ontvangt per e-mail een persoonlijke toegangscode waarmee u op donderdag 20 mei om 20.30 u de stream kunt bekijken. Bezoek vanaf een uur voor aanvang de pagina orkest.nl/mozart en vul uw code in om toegang te krijgen tot de stream.

Gordan Nikolić speelt Mozart

Geen zonnigere muziek dan die van Mozart, maar zo nu en dan pakt hij uit met emotioneler werk. Tot twee maal toe componeerde hij een symfonie in g mineur. De ‘kleine’, nr. 25 schreef hij als zeventienjarige. Het is een onstuimig stuk, helemaal in de stijl van de Sturm und Drang. Vijftien jaar later componeerde hij de befaamde ‘grote’, nr. 40, een van zijn laatste symfonieën. Twee werken van de grote Oostenrijkse meester waarmee Gordan Nikolić het Nederlands Kamerorkest laat schitteren.

Vrijwillige bijdrage

Deze concertstream is gratis te bekijken. Na afloop ontvangt u per e-mail een link waar u een vrijwillige bijdrage kunt doen. Omdat onze inkomsten uit kaartverkoop zijn weggevallen, vormen vrijwillige bijdragen en donaties op dit moment een belangrijke bron van inkomsten waarmee wij concertstreams kunnen blijven realiseren. Alvast bedankt!