Agenda
Concertstream: Lorenzo Viotti dirigeert Berlioz en Schumann

Nederlands Philharmonisch Orkest

Concertstream: Lorenzo Viotti dirigeert Berlioz en Schumann

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

Het Nederlands Philharmonisch Orkest viert de seizoenswisseling in juni met een zonnig programma. Toekomstig chef-dirigent Lorenzo Viotti dirigeert Schumanns Symfonie nr. 1 ‘Lente’. Als opening zingt mezzosopraan Anna Lucia Richter de liederencyclus Les nuits d’été van Berlioz.

Na afloop van de première kunt u de stream nog 48 uur bekijken.

Anna Lucia Richter met Les nuits d’été van Berlioz

Het Nederlands Philharmonisch Orkest speelt een programma dat perfect bij juni past, de lente is bijna voorbij en de zomer kondigt zich aan. De zwoele zomernacht is te horen in de schitterende cyclus van zes liederen die Berlioz componeerde op tekst van zijn Parijse buurman Théophile Gautier. Solist is mezzosopraan Anna Lucia Richter. ‘Zelden hoor je een zangeres zo in de tekst kruipen’, schreef De Volkskrant over haar vocale kwaliteiten.

Hoe werkt het?

Bij aankoop van een ticket ontvangt u per e-mail u een persoonlijke toegangscode waarmee u op donderdag 17 juni om 20.30 u de stream kunt bekijken. Bezoek vanaf een uur voor aanvang de pagina orkest.nl/viotti en vul uw code in om toegang te krijgen tot de stream.

Lorenzo Viotti dirigeert Schumanns Symfonie nr. 1

Toekomstig chef-dirigent Lorenzo Viotti dirigeert Schumanns symfonische ode aan de lente. Het had zijn geliefde Clara heel wat overtuigingskracht gekost om Schumann tot het schrijven een symfonie te verleiden, maar het resultaat is ernaar. Schumanns Symfonie nr. 1 is een krachtig werk waar de energie vanaf spat. De inspiratie? Een dichtregel van Adolf Böttig: ‘Im Thale blüht der Frühling auf.’ Met deze zonnige lentesymfonie zwaait het Nederlands Philharmonisch Orkest het voorjaar uit.