Agenda
Kristiina Poska dirigeert Pärt en Sibelius

Nederlands Philharmonisch Orkest

Kristiina Poska dirigeert Pärt en Sibelius

za 13 nov 2021 20:15u Het Concertgebouw Koop kaarten
zo 14 nov 2021 14:15u Het Concertgebouw Koop kaarten

Twee musici die al eerder met groot succes op het podium bij het Nederlands Philharmonisch Orkest stonden. Violist Josef Špaček speelt het overbekende Vioolconcert van Bruch, Kristiina Poska dirigeert Pärt en Sibelius.

Josef Špaček speelt Bruch

De Tsjechische violist Josef Špaček, jarenlang concertmeester van het befaamde Tsjechisch Philharmonisch Orkest en in 2012 finalist van de Koningin Elisabethwedstrijd, was al vaker te gast bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. In dit concert maakt hij opnieuw zijn opwachting, nu met het Vioolconcert nr. 1 van Bruch. ‘Špaček is een bescheiden muzikant die het publiek liever laat luisteren naar zijn interpretatie dan naar zijn virtuositeit’, schreef Bachtrack over zijn vertolking van deze absolute evergreen uit het vioolrepertoire.

Kristiina Poska dirigeert Sibelius en Pärt

Kristiina Poska maakte enkele jaren geleden haar indrukwekkende debuut bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Deze veelvuldig gelauwerde Estlandse dirigent, sinds 2019 chef van het Symfonieorkest van Vlaanderen, leidt het orkest in de revolutionaire Symfonie nr. 2 van Sibelius. Hij componeerde het in 1902 als muzikaal verzet tegen de toenmalige Russische overheersing. Poska opent het programma met Fratres van haar landgenoot Pärt. Het is een van zijn belangrijkste werken in zijn contemplatieve, puur consonante stijl. Het nodigt de luisteraar uit tot volmaakte innerlijke harmonie.

Anderen bekeken ook deze concerten