Agenda
Kristiina Poska dirigeert Pärt en Sibelius

Nederlands Philharmonisch Orkest

Kristiina Poska dirigeert Pärt en Sibelius

Concert gaat door

Update vrijdag 12 november 20:00 uur

Dit concert gaat door, we kunnen maximaal 1250 bezoekers toelaten. Het is verplicht dat bezoekers vanaf 13 jaar bij de ingang het coronatoegangsbewijs (bewijs van vaccinatie/herstel/testen) tonen. Meer informatie.

Twee musici die al eerder met groot succes op het podium stonden bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Violist Josef Špaček speelt het overbekende Vioolconcert van Bruch, Kristiina Poska dirigeert Pärt en Sibelius.

Josef Špaček speelt Bruch

De Tsjechische violist Josef Špaček, jarenlang concertmeester van het befaamde Tsjechisch Philharmonisch Orkest en in 2012 finalist van de Koningin Elisabethwedstrijd, was al vaker te gast bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. In dit concert maakt hij opnieuw zijn opwachting, nu met het Vioolconcert nr. 1 van Bruch. ‘Špaček is een bescheiden muzikant die het publiek liever laat luisteren naar zijn interpretatie dan naar zijn virtuositeit’, schreef Bachtrack over zijn vertolking van deze absolute evergreen uit het vioolrepertoire.

Kristiina Poska dirigeert Sibelius en Pärt

Kristiina Poska maakte enkele jaren geleden haar indrukwekkende debuut bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Deze veelvuldig gelauwerde Estlandse dirigent, sinds 2019 chef van het Symfonieorkest van Vlaanderen, leidt het orkest in de revolutionaire Symfonie nr. 2 van Sibelius. Hij componeerde het in 1902 als muzikaal verzet tegen de toenmalige Russische overheersing. Poska opent het programma met Fratres van haar landgenoot Pärt. Het is een van zijn belangrijkste werken in zijn contemplatieve, puur consonante stijl. Het nodigt de luisteraar uit tot volmaakte innerlijke harmonie.

Om dit concert te kunnen bezoeken heeft u een coronatoegangsbewijs nodig. Klik hier voor meer informatie.

Podcast over Sibelius

Wilt u meer weten over Jean Sibelius? Luister dan naar onderstaande aflevering van Masterminds waarin podcastmaker Botte Jellema en musicoloog Kees Wisse praten over het leven en de muziek van de componist.

Anderen bekeken ook deze concerten