Agenda
Kristiina Poska dirigeert Pärt en Sibelius

Nederlands Philharmonisch Orkest

Kristiina Poska dirigeert Pärt en Sibelius

za 13 nov 2021 20:15u Het Concertgebouw Laatste kaarten
zo 14 nov 2021 14:00u Het Concertgebouw Laatste kaarten
zo 14 nov 2021 16:00u Het Concertgebouw Koop kaarten

De Estlandse dirigent Kriistina Poska leidt het Nederlands Philharmonisch Orkest in het beroemde Fratres van haar landgenoot Pärt. Maar ook de revolutionaire Symfonie nr. 2 van Sibelius staat op de lessenaar.

Terug naar normaal

Wanneer de coronamaatregelen het toelaten, wordt dit concert uitgebreid met meer muziek en een pauze. Gekochte concertkaarten blijven geldig, wij zullen bezoekers hier spoedig over informeren.

SIbelius en Pärt

Een concert met twee revolutionaire composities. De Symfonie nr. 2 van Sibelius is dat letterlijk. Het werd door zijn landgenoten gezien als de ultieme roep om Finland te bevrijden van de Russische overheersing: muziek voor op de barricades. Bij Fratres van de Estlandse componist Pärt is de omwenteling puur muzikaal. Zijn streven naar volkomen consonantie dat leidt naar volmaakte innerlijke harmonie, was in een tijd van hypermoderne klankexperimenten, een ongekende revolutie. Maar wel een die nog steeds diepe indruk maakt.

Kristiina Poska

Wie kan dat beter dirigeren dan Kristiina Poska, de eveneens Estlandse dirigent die enkele jaren geleden succesvol debuteerde bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Ze won talloze prestigieuze prijzen, waaronder in 2012 de Nikolai Malko Conducting Competition in Kopenhagen en een jaar later de Deutsche Dirigentenpreis. Sinds 2019 is ze chef-dirigent van het Orkest van Vlaanderen. Wat dat betreft een carrière die net zo revolutionair is als de muziek die ze in dit programma dirigeert.

Anderen bekeken ook deze concerten