Agenda
Mark Wigglesworth dirigeert Grieg en Elgar

Nederlands Philharmonisch Orkest

Mark Wigglesworth dirigeert Grieg en Elgar

Dit concert is geannuleerd. Kaartkopers zijn per e-mail geïnformeerd.

Na tien jaar keert Mark Wigglesworth eindelijk terug bij het Nederlands Philharmonisch Orkest, een grote wens van zowel orkest als dirigent. Samen met de Israëlische sterpianist Boris Giltburg wagen zij zich aan de koning der pianoconcerten: het Pianoconcert in a van Edvard Grieg.

Boris Giltburg speelt Griegs Pianoconcert

De opening van Griegs Pianoconcert in a is iconisch. Een imposant paukenroffel kondigt naar beneden kletterende akkoorden aan die tot de klassieke klanken behoren die bijna iedereen herkent. Boris Giltburg, die in 2019 grote indruk maakte bij zijn debuut in de serie Meesterpianisten, soleert in dit concerto waarin Grieg jeugdige energie combineert met epische Noorse vergezichten en romantische dramatiek.

Mark Wigglesworth dirigeert Symfonie nr. 1 van Elgar

Onder leiding van de Engelse dirigent Mark Wigglesworth speelt het Nederlands Philharmonisch Orkest Elgars Symfonie nr. 1. Heel Europa was in rep en roer toen Elgar zijn eerste symfonie publiceerde, hij had de symfonie namelijk al tien jaar eerder aangekondigd. De hoge verwachtingen werden waargemaakt: kranten roemden de thematische schoonheid en edele verhevenheid en ook het publiek was enthousiast. Gek genoeg worden Elgars symfonieën tegenwoordig buiten Engeland nauwelijks meer uitgevoerd. Een unieke kans dus om dit werk een keer in Nederland te horen.

Podcast over Elgar

Wilt u meer weten over Edward Elgar? Luister dan naar onderstaande aflevering van Masterminds waarin podcastmaker Botte Jellema en musicoloog Kees Wisse praten over het leven en de muziek van de componist.

Anderen bekeken ook deze concerten