Agenda
Mendelssohn met Ronald Brautigam

Nederlands Kamerorkest

Mendelssohn met Ronald Brautigam

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

De 'Italiaanse symfonie’ is een van de meest geliefde werken van de vroeg-romantische componist Felix Mendelssohn. Ronald Brautigam soleert in zijn even energieke Pianoconcert nr. 2.

Brautigam speelt Pianoconcert nr. 2

Voor het 50-jarig bestaan van het Nederlands Kamerorkest componeerde Hans Kox The Concert in the Egg, geïnspireerd op een 16e-eeuws schilderij in de stijl van Hiëronimus Bosch. Een fascinerende compositie, minstens even fantasievol als het originele doek. Mendelssohn-expert Ronald Brautigam, met wie het Nederlands Kamerorkest al veel samenspeelde, soleert in Mendelssohns Pianoconcert nr. 2. Het werk wordt niet zo vaak uitgevoerd als zijn andere romantische concerten, maar Brautigam laat horen dat dit volledig onterecht is.

Mendelssohns Italiaanse Symfonie

Toen de jonge Felix Mendelssohn zijn ‘grand tour’ door Europa maakte, raakte hij diep onder de indruk van alles wat hij zag en beleefde. Vooral Schotland en Italië vond hij zo overweldigend dat hij zijn indrukken in twee symfonieën verwerkte. Symfonie nr. 4 barst van de jeugdige opgewektheid die Mendelssohn in cultuurcentra als Florence, Rome en Venetië en in de prachtige Italiaanse natuur moet hebben gevoeld. Die frisse energie combineert hij met een aangeboren talent voor diepgang. Het blijft daardoor een van Mendelssohns meest geliefde stukken.

Anderen bekeken ook deze concerten