Agenda
Mendelssohn met Ronald Brautigam

Nederlands Kamerorkest

Mendelssohn met Ronald Brautigam

do 17 feb 2022 20:15u TAQA Theater De Vest Koop kaarten
za 19 feb 2022 20:15u Het Concertgebouw Bestel in Serie
zo 20 feb 2022 14:15u Het Concertgebouw Bestel in Serie

De 'Italiaanse symfonie’ is een van de meeste geliefde werken van de vroeg-romantische componist Felix Mendelssohn. Ronald Brautigam soleert in zijn even energieke Pianoconcert nr. 2.

Mendelssohns Italiaanse Symfonie

Toen de jonge Felix Mendelssohn zijn ‘grand tour’ door Europa maakte, raakte hij diep onder de indruk van alles wat hij zag en beleefde. Vooral Schotland en Italië vond hij zo overweldigend dat hij zijn indrukken in twee symfonieën verwerkte. Symfonie nr. 4 barst van de jeugdige opgewektheid die Mendelssohn in cultuurcentra als Florence, Rome en Venetië en in de prachtige Italiaanse natuur moet hebben gevoeld. Die frisse energie combineert hij met een aangeboren talent voor diepgang. Het blijft daardoor een van Mendelssohns meest geliefde stukken.

Brautigam speelt Pianoconcert nr. 2

Mendelssohns Pianoconcert nr. 2 is wat minder bekend dan zijn Italiaanse symfonie en wordt niet zo vaak uitgevoerd als zijn andere romantische pianoconcerten.  Maar Mendelssohn-expert Ronald Brautigam, met wie het Nederlands Kamerorkest al veel samenspeelde, laat horen dat dit volledig onterecht is. Mendelssohns Tweede pianoconcert heeft dezelfde levenslustige vitaliteit die de ‘Italiaanse’ en ‘Schotse’ symfonieën zo populair maken.

Anderen bekeken ook deze concerten