Agenda
Barnabás Kelemen en Jonian Ilias Kadesha bij het Nederlands Kamerorkest

Nederlands Kamerorkest

Barnabás Kelemen en Jonian Ilias Kadesha bij het Nederlands Kamerorkest

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

 

Bartók liet zich inspireren door de Roemeense volksmuziek, Sarasate en Ravel door de passionele muziek van de Spaanse ‘zigeuners’. Haydns Symfonie nr. 49 kreeg niet voor niks de bijnaam ‘La Passione’. Mozarts gebalanceerde en genuanceerde Vioolconcert nr. 2 biedt perfect tegenwicht.

Gastaanvoerder Jonian Ilias Kadesha

De komende jaren zullen bij het Nederlands Kamerorkest vaker aanvoerders te gast zijn en het orkest van achter de lessenaar leiden. De Grieks-Albanese violist Jonian Ilias Kadesha neemt die rol graag op zich en leidt het orkest in de gepassioneerde Symfonie nr. 49 van Joseph Haydn en Bartóks Roemeense Dansen. Daarnaast soleert hij in Ravels Tzigane, dat wordt beschouwd als een hoogtepunt van de virtuoze vioolmuziek.

Barnabás Kelemen speelt Mozarts Vioolconcert nr. 2

De Hongaarse violist Barnabás Kelemen voegt zich bij Kadesha en het orkest voor de temperamentvolle muziek van de Spaanse componist SarasateHij soleert in de virtuoze Zigeunerweisen. In Mozarts Vioolconcert nr. 2 bewijst Kelemen dat hij zijn viool ook zeer subtiel en genuanceerd kan laten zingen.

Extra: Kamerorkest-amuse

Voorafgaand aan het concert kunt u genieten van het Vioolkwartet van de Poolse componist en violist Grażyna Bacewicz (1909-1969), uitgevoerd door een ensemble uit het Nederlands Kamerorkest. Het ensemble bestaat uit: Melissa Ussery, Olga Caceanova, Maria Gîlicel en Siobhán Doyle.

 

Data

vr 11 maart, 19.25 u in de Blauwe Zaal van Philharmonie Haarlem

za 12 maart, 19.35 u in de Spiegelzaal van Het Concertgebouw

zo 13 maart, 13.35 u in de Spiegelzaal van Het Concertgebouw

Anderen bekeken ook deze concerten