Agenda
Hartmut Haenchen dirigeert Bruckners Symfonie nr. 8

Nederlands Philharmonisch Orkest

Hartmut Haenchen dirigeert Bruckners Symfonie nr. 8

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

 

Zestien jaar lang was Hartmut Haenchen de geliefde chef-dirigent van het Nederlands Philharmonisch Orkest. Nu is hij terug met een van de reuzen uit het orkestrepertoire: Bruckners Symfonie nr. 8.

Hartmut Haenchen dirigeert Bruckner

Hartmut Haenchen heeft een bijzondere band met Bruckner. Dit concert is de eerste uit een reeks waarin hij drie van Bruckners symfonieën dirigeert bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. Volgens een juichende vijfsterrenrecensie in NRC zijn het ‘schaarse momenten om naar uit te zien’. ‘Haenchens Bruckner is vol adem, vol (liefdes)liederen. Koperkoralen klonken vloeiend legato, houtblazers welden als krokusjes op uit de gonzende strijkers.”.

Symfonie nr. 8 van Bruckner

Willem de Bordes, artistiek leider van het Nederlands Philharmonisch Orkest, interviewt componist Willem Jeths voorafgaand aan het concert, waarna het orkest zijn Scale ‘Le tombeau de Mahler’  ten gehore brengt. Na deze ode aan Mahler begint het orkest onder leiding van Haenchen aan een symfonische reis van ongekende omvang en diepgang. Bruckners Achtste symfonie is een van de reuzen uit het orkestrepertoire. Met een verpletterende finale waarover hij zelf verrukt uitriep: ‘Halleluja, dit is de belangrijkste muziek uit mijn leven!’ Het is de laatste voltooide symfonie van Bruckner en de kroon op zijn magnifieke symfonische oeuvre.

Anderen bekeken ook deze concerten