Agenda
West Side Story - live in concert

Nederlands Philharmonisch Orkest

West Side Story - live in concert

Maria, Tonight, Somewhere, wie kent deze tijdloze liedjes uit West Side Story niet? Het Nederlands Philharmonisch Orkest, onder leiding van Alexander Shelley, speelt deze aria’s en andere hoogtepunten uit Bernsteins beroemde Broadway musicals.

Bernsteins West Side Story

Leonard Bernstein ademde muziek. Als componist schreef hij met hetzelfde gemak repertoire voor in de klassieke concertzalen als voor een Broadway musical. Dat Broadway repertoire is levenslustig, boordevol humor en van een buitengewone schoonheid. Bernsteins West Side Story is universeel en altijd actueel. Dat blijkt wel uit de nieuwe verfilming van Steven Spielberg. Maar ook de andere musicals, operette’s en opera’s die hij voor Broadway schreef, hebben de tand des tijds doorstaan.

Bernstein klassiekers

Voorafgaand aan de hoogtepunten uit de West Side Story speelt het orkest een selectie uit Bernsteins rijke en veelzijdige oeuvre. De componist had een groot talent voor het samenbrengen van verschillende genres en was een van de eersten die niet alleen jazz- maar ook popinvloeden omarmde. Bovenal klinkt het plezier van het muziek maken in Bernsteins werk. Een programma rondom Bernsteins Broadway belooft dan ook altijd feest, zeker met deze sterrencast van jonge zangers.

Anderen bekeken ook deze concerten