Agenda
Dima Slobodeniouk dirigeert Prokofjev en Anna Vinnitskaya speelt Tsjaikovski

Nederlands Philharmonisch Orkest

Dima Slobodeniouk dirigeert Prokofjev en Anna Vinnitskaya speelt Tsjaikovski

Dit concert heeft inmiddels plaatsgevonden. Bekijk hier onze agenda.

Dirigent Dima Slobodeniouk is terug bij het Nederlands Philharmonisch Orkest. In deze seizoensopening brengt hij, samen met pianist Anna Vinnitskaya, een programma met muziek van Chin, Tsjaikovski en Prokofjev.

Anna Vinnitskaya speelt Tsjaikovski

Pianist Anna Vinnitskaya is volgens de Washington Post ‘een ware leeuwin aan het klavier.’ Ze speelt Pianoconcert nr. 1 van Tsjaikovski, een van de bekendste pianoconcerten ooit geschreven. Met zijn beroemde openingsmelodie komt het werk met volle kracht binnen en voert je vervolgens mee langs de meest uiteenlopende muzikale contrasten. Daarvoor speelt het orkest Subito con forza van de met prijzen overladen Koreaanse componist Unsuk Chin. Vijf minuten zinderende muziek vol grootse tegenstellingen.

Dima Slobodeniouk dirigeert Prokofjev

De afgelopen jaren stond de Russisch-Finse dirigent Dima Slobodeniouk regelmatig voor het Nederlands Philharmonisch Orkest. Nu dirigeert hij een grotendeels Russisch programma, dat afsluit met Prokofjevs monumentale Symfonie nr. 5. Hij componeerde het eind 1944 als een hommage aan de ‘vrije mens’. Slobodeniouk is een veelgeroemd Prokofjev-vertolker. ‘Overtuigend etaleerde hij alle heroïsche elementen uit de symfonie’, schreef een recensent over een uitvoering met het Boston Symphony Orchestra.

Podcast over Prokofjev

Wilt u meer weten over Sergej Prokofjev? Luister dan naar onderstaande aflevering van Masterminds waarin podcastmaker Botte Jellema en musicoloog Kees Wisse praten over het leven en de muziek van de componist.

Anderen bekeken ook deze concerten